Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Duurzaam geen arbeidsvermogen en toch willen werken
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Duurzaam geen arbeidsvermogen en toch willen werken
Timm
19134

Ik heb vorig jaar te horen gekregen dat ik geen arbeidsvermogen heb. Onlangs ben ik afgestudeerd en wil ik toch parttime proberen te werken.

Mijn vraag is: Kan ik van het UWV hulp krijgen bij het vinden van werk, ondanks dat ik geen arbeidsvermogen toegewezen heb gekregen?

Voor zover ik weet vervalt je recht op begeleiding als je duurzaam geen arbeidsvermogen hebt. Je komt hiermee dus niet in aanmerking voor een coach, omscholing etc. Je mag best gaan werken, ze verwachten alleen dat je dat op eigen houtje gaat regelen.

Let wel op, als het je lukt iets te vinden bestaat de kans dat je opnieuw beoordeeld gaat worden en in de categorie arbeidsvermogen valt. Je krijgt dan de korting van 5% en mocht je terugvallen qua gezondheid en niet meer kunnen werken moet je ook weer opnieuw die herbeoordeling vragen om weer terug te komen in het duurzaam geen arbeidsvermogen. (En heel eerlijk gezegd heb ik er een hard hoofd in dat dat ook maar een beetje makkelijk gaat zijn..)

Hallo Timm,

Gefeliciteerd met je afstuderen! Wat goed dat je toch parttime wilt gaan werken.

Ik begrijp dat je wilt weten of je mogelijk ondersteuning van UWV kan krijgen, ondanks dat je de beoordeling geen arbeidsvermogen hebt gekregen.

Het is niet zo dat je per definitie geen recht hebt op ondersteuning. Doordat de beoordeling is geweest, geen arbeidsvermogen, heb je geen re-integratieplicht. Dit is ook de reden dat wij geen actieve ondersteuning bieden.

Meer informatie vind je in dit topic.

Ik wil je in elk geval heel veel succes wensen!

Met vriendelijke groet,
Daniela
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 10 november 2017 11:17

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!