Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Duurzaam geen arbeidsvermogen
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Duurzaam geen arbeidsvermogen
MaryPoppins
806712

Tijdens de grote herkeuring ronde ben ik volledig en duurzaam arbeidsongeschikt bevonden. Ik vroeg mij af of het klopt dat ik nooit meer herkeurd zal worden? Mocht betaalde arbeid niet meer lukken?

Ik ben op dit moment vrijwilliger, dat gaat goed, ook al heb ik momenteel verslechtering in gezondheid. Evengoed heb ik wel de wens in de toekomst weer betaalde arbeid aan te gaan.

Pagina's

Je kunt altijd weer een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen doen als je denkt dat je wel arbeidsvermogen hebt.

Ik zou wachten totdat meer duidelijk is hoe na de wijziging van de Wajong de overgang van duurzaam geen arbeidsvermogen naar wel arbeidsvermogen én van wel arbeidsvermogen naar duurzaam geen arbeidsvermogen wordt ingeregeld. Aan het eind van volgend jaar zou dat duidelijk moeten zijn.

Dank je wel.

Is het wel al bekend als je duurzaam geen arbeidsvermogen hebt of je ook nog herkeurd wordt? Of wordt je dan nooit meer herkeurd?

Soms vind ik alle wetgeving en het geen je kan verwachten erg ingewikkeld.

Zolang je niet aan de 4 criteria van arbeidsvermogen voldoet zal er voor het UWV weinig reden zijn van een herbeoordeling van je arbeidsvermogen.

Maar niemand kan in de verre toekomst kijken, dus 100% zekerheid dat je de rest van je leven geen herbeoordeling van je arbeidsvermogen krijgt is er niet.

Laatst gewijzigd op: 28 oktober 2019 19:49

quote:

Op 28 oktober 2019 schreef MaryPoppins het volgende:

Dank je wel.

Is het wel al bekend als je duurzaam geen arbeidsvermogen hebt of je ook nog herkeurd wordt? Of wordt je dan nooit meer herkeurd?

Soms vind ik alle wetgeving en het geen je kan verwachten erg ingewikkeld.

Zoals Jan ook al zegt is er geen garantie dat je nooit meer herbeoordeeld wordt. De politiek is wat dat betreft heel erg wispelturig.
Maar uwv heeft altijd het recht om je op te roepen als het daarvoor aanleiding ziet. Maar ja wat is aanleiding. uwv heeft op dit forum gezegd dat vrijwilligerswerk aanleiding kan zijn voor herbeoordeling. Dan zal het niet gaan om een uurtje per week maar om wel iets meer dan een uurtje.

Ook een gezondheidsverbetering kan aanleiding zijn. Ook kan werken bij geen av, zeker als je dat werk langere tijd volhoud en meer dan x uur per week werkt aanleiding zijn. Of als je meer dan 20% van het minimumloon met dat werk kan verdienen. Maar of dat ook betekent dat je daadwerkelijk opgeroepen wordt of dat de av veranderd>

(deel 2) is totaal afhankelijk van wie het dossier beoordeeld. Voor de een zal bv het doen van vrijwilligerswerk geen aanleiding zijn, voor de ander wel.

Dank jullie wel.

In 2018 was ik nog in loondienst. Ik werd helaas opnieuw ziek. Op dit moment doe ik vrijwilligerswerk maar de vrijwilligerswerk organisatie heeft een reorganisatie. Mogelijk zou ik in loondienst mogen komen. Ze hebben aangeraden te bekijken of ik dat zou willen en vooral ook of ik het medisch aan zou kunnen. Ik ben alle opties aan het overwegen. In ieder geval denk ik dat het dan misschien goed zou zijn te wachten tot eind volgend jaar.

Ik denk dat het wel belangrijk is om, wat je ook kiest, te vertellen wat je afwegingen zijn geweest bij je besluit. En te vragen, als je wacht tot volgend jaar, of dan mogelijk is om alsnog in loondienst te komen.
Ondertussen goed kijken wat een leuke baan zou zijn die je aankunt en wat een leuk team is om bij te werken.

quote:

Op 28 oktober 2019 schreef tt het volgende:

Zoals Jan ook al zegt is er geen garantie dat je nooit meer herbeoordeeld wordt. De politiek is wat dat betreft heel erg wispelturig.

Nieuwe herbeoordelingen voor Wajong'ers zonder arbeidsvermogen zijn zo weer aan de orde wanneer er opnieuw fors bezuinigd zal worden, mocht de economie weer in een recessie belanden.

Ik ben een Wa-jong'er op basis van een psychische stoornis, en over dit aspect zal er vast een dossier op mijn naam bij het UWV aanwezig zijn.
Welke wegen kan ik bewandelen om te achterhalen wat er inhoudelijk in dit dossier staat?
Dit om erachter te komen of de diagnose die vandaag de dag over mijn geestesgesteldheid wordt vastgesteld, overeenkomt met de bevindingen op dit vlak in het dossier.

Met dank voor een antwoord,
Hans.

Laatst gewijzigd op: 03 november 2019 22:37

Hallo Hans14over14,

Begrijpelijk dat je wilt weten wat er inhoudelijk in jouw dossier staat.

Er is een makkelijke manier om dit te regelen. Je kunt een brief sturen waarin je vraagt om jouw dossier in te zien, we sturen je dan een kopie toe. Als het voor jou makkelijker is kunt je er ook voor kiezen om te bellen met 088 898 9294. Ook op die manier kunnen wij regelen dat er een kopie van jouw dossier wordt toegestuurd. Je kunt dan precies lezen wat er bij ons bekend is.

Ontbreekt er na die tijd informatie? Je kunt de rest van de informatie toesturen via het wijzigingsformulier over de gezondheid: https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/doorgeven-wijzigingen-in-uw-gezondheid-wajong.aspx.

Met vriendelijke groet,
Timo
UWV Webcareteam

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!