Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > De Gelderlander: "Participatiewet werpt vruchten af"
Nieuws
De Gelderlander: "Participatiewet werpt vruchten af"
D. Mast
10677

Via http://www.divosa.nl/nieuws/participatiewet-werpt-vruchten-af kwam ik op http://www.gelderlander.nl/algemeen/binnenland/participatiewet-werpt-vru.... Daar lees ik het verhaal van een Wajong'er die 13 uur in de week werkt bij een supermarkt van Albert Heijn.

quote:

Jongeren die wél - al is het maar een klein beetje - kunnen werken, krijgen allemaal een herkeuring door uitkeringsinstantie UWV. Als ze 'gezond' zijn verklaard, worden ze geholpen bij het zoeken naar een baan in het reguliere bedrijfsleven of bij de overheid.

Zo is het ook gegaan bij de Zoetermeerse Jans. ,,Ik hoef nu niet meer mijn hand op te houden'', reageert ze enthousiast. Overigens klopt dat niet helemaal. Ze ontvangt weliswaar geen Wajong-uitkering meer, maar krijgt ter aanvulling nog wel geld uit een ander potje. Namelijk: de bijstand. Niet geheel verwonderlijk is het aantal bijstandsgerechtigden de afgelopen tijd wel iets gestegen.

Wat ik heel raar vind, is dat haar Wajong volledig is stopgezet, ook al werkt zij maar 13 uur in de week, en dat zij daardoor voor een deel afhankelijk is van een Bijstandsuitkering. Normaal worden je inkomsten uit deeltijdwerk toch verrekend met je Wajong en houd je je Wajong wanneer je arbeidsvermogen krijgt toebedeeld? Stopzetten Wajong en in plaats daarvan een Bijstandsuitkering is volgens mij niet geregeld in de Participatiewet.

Ik heb het artikel doorgelezen en heb dezelfde vraagtekens als jij hebt. Die 13 uur werken, kan niet de reden zijn dat haar Wajong-uitkering is stopgezet. Het artikel geeft geen duidelijkheid waarom dat dan wel is gebeurd, jammer. Hierdoor kunnen mensen onterecht denken dat je geen recht meer hebt op Wajong als je maar 13 uurtjes werkt. 

Dit artikel heeft in meerdere kranten gestaan. En staat vol met foutieve informatie zoals "gezond" verklaart en de bijstand. Ik weet dat ik dit eerder heb gevraagd maar wil het nogmaals aankaarten om dat dit niet het enige artikel is wat nog altijd vol met fouten staat. Wordt er bij uwv nog altijd op dit soort berichtgeving gelet en eventueel contact opgenomen met de journalist/krant om te corrigeren?

Want zoals Ellen terecht opmerkt hierdoor kunnen mensen gaan denken dat ze hun wajong kwijtraken zodra ze gaan werken.

Laatst gewijzigd op: 13 september 2016 15:33

quote:

Op 13 september 2016 schreef tt het volgende:

Wordt er bij uwv nog altijd op dit soort berichtgeving gelet en eventueel contact opgenomen met de journalist/krant om te corrigeren? Want zoals Ellen terecht opmerkt hierdoor kunnen mensen gaan denken dat ze hun wajong kwijtraken zodra ze gaan werken.

Je mag er altijd van uit gaan dat er contact wordt opgenomen wanneer er fouten in een artikel staan. Wij vinden het altijd erg jammer wanneer er onjuiste informatie in een artikel staat. Echter is de krant daarvoor verantwoordelijk en bepaalt zelf of ze de fout erkennen en herstellen. 

 

@D. Mast ik verplaats je topic even naar het thema "nieuws", aangezien het om een nieuwsbericht gaat.

@ Ellen, goed om te horen dat jullie er nog altijd achteraan zitten. en ik snap dat het aan de krant/journalist is om te erkennen en herstellen maar ik vroeg het me gewoon af.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!