Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Compendium Participatiewet
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Compendium Participatiewet
JJJ
3650012

PDF-bestand van meer dan 100 pagina's met alle mogelijke details van het beoordelen van arbeidsvermogen.

Veel plezier.

http://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/compendium-participa...

Pagina's

Bedankt voor deze waardevolle informatie, het is inderdaad een pak leesvoer. Maar bevat wel voor de wajonger cruciale informatie waarbij je voordat je op een gesprek gaat enigszins op kunt anticiperen.

Het hoofdstuk..''Stappenplan'' (Pagina 66 t/m 72) is zeer de moeite waard om eens geheel door te lezen, dit zijn richtlijnen bedoeld voor de verzekeringsarts. Hier krijg je als wajonger een inkijk hoe de verzekeringsarts werkt en hoe hij de wajonger moet her beoordelen.

Leuk detail, op pagina 46 staat het volgende..

Ik citeer...

Gewenst of passend gedrag:

In elke arbeidsorganisatie gelden er weer andere expliciete en impliciete afspraken over gedrag dat de werkgever van een werknemer accepteert of verwacht. Gedrag dat op voorhand al snel wordt gekwalificeerd als onacceptabel in een werksituatie, bijvoorbeeld dat iemand een sterke lichaamsgeur
verspreidt.

Dus zorg voor een welriekend geurtje op je lichaam!

Werd er eerder niet gezegd dat het UWV geen inzicht kon geven in de interne werkprocessen? Nu opeens dus schijnbaar wel? Ik sla hem op, geen idee of ik er ooit aan toe kom om te lezen.

Afijn, even zitten scannen, op pagina 12 worden we weggezet als luie varkens.

"Bijvoorbeeld een klant die nog relatief goed kan lopen (vermogen), maar dat
onvoldoende doet (uitvoering) uit luiheid. De luiheid is hier een belemmerende persoonlijke factor."

Oftewel: je grenzen en gezondheid bewaken door rusten staat bij voorbaat al gelijk aan luiheid bij het UWV. Kom maar op met die 120-urige werkweek: rust hebben we schijnbaar niet nodig want dan zijn we lui. En ja, ik weet dat dit maar een 'voorbeeld' is, maar vind het schrijnend dat juist voor dit voorbeeld is gekozen. Leuk ook voor de beeldvorming...

Laatst gewijzigd op: 08 januari 2016 04:22

Reactie van Stormy, 08 januari 2016 04:22

Afijn, even zitten scannen, op pagina 12 worden we weggezet als luie varkens.

"Bijvoorbeeld een klant die nog relatief goed kan lopen (vermogen), maar dat
onvoldoende doet (uitvoering) uit luiheid. De luiheid is hier een belemmerende persoonlijke factor."

Laatst gewijzigd op: 08 januari 2016 09:48

Ga nu slapen, want ik ben lui.

@Joep Er staat bovenaan dat het document beschikbaar wordt gesteld op verzoek. Dus eerder werd het inderdaad niet gedeeld. Het is trouwens een interessant leeswerkje! Ik ben al een eind.

Even een stukje waar ik hardop om moest lachen…

De taak monteren:
Hierin staat beschreven: ‘moet een te monteren onderdeel met een pincet pakken”.

Ik zie het al helemaal voor me aan een lopende band, 36 autisten, een pakt iets met een pincet, geeft de pincet door aan de volgende persoon, die persoon haalt het onderdeel uit het pincet, dan word de pincet doorgegeven aan de volgende persoon die hem opruimt. Tegelijkertijd (deze persoon heeft 2 taken) word hetgeen wat in het pincet zat doorgegeven aan een ander persoon. Deze persoon zorgt dat het onderdeel het goede onderdeel is (kwaliteitscontrole)

@Joep, welke richtlijnen bedoel jij dan? Ik zit nu te lezen over taken... oftewel kopje een van de criteria; een taak kunnen uitvoeren in een bedrijf. Als jij die criteria niet bedoeld, welke bedoel je dan wel?

@Joep, ja dat zei je al ;) Maar ik weet dus niet wat ik mij daar bij voor moet stellen… Dacht dat je gewoon die 4 criteria bedoelde

Laatst gewijzigd op: 08 januari 2016 11:27

Goed dat nu het compendium over de Wajong-herbeordeling en de criteria voor het hebben van arbeidsvermogen is uitgekomen. Niet alleen wij hebben daar wat aan, maar ook jobcoaches, trajectbegeleiders, woonbegeleiders en leidinggevenden op het werk/dagbesteding.

Laatst gewijzigd op: 08 januari 2016 14:15

Dank voor deze link. Maar hoewel het lijkt alsof het UWV het Compendium eindelijk op de website heeft gepubliceerd, is dat eigenlijk nog steeds niet het geval.

Beetje cryptisch? Ga maar eens naar de homepage van het UWV (dus gewoon www.uwv.nl intikken) en vul dan in de zoekbox het woord 'compendium' in. Het antwoord dat je dan krijgt is dat er niets is gevonden.

Kortom, je kunt het compendium alleen vinden als je de exacte url weet.

Via Google kun je hem inmiddels ook vinden, maar het blijft raar dat het UWV het stuk zo verstopt op de website.

Laatst gewijzigd op: 04 februari 2016 11:58

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!