Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > College voor de rechten van de mens zie link
Nieuws
College voor de rechten van de mens zie link
KellyMans2592
128412

https://mensenrechten.nl/berichten/college-plan-loondispensatie-moet-mee...

Dus dit betekent dat de nieuwe plan van Loondispensatie tegen de Mensenrechten in is.
Dus hopelijk kan het daarom nu niet meer doorgaan op deze manier

Pagina's

Dan moet de al bestaande loondispensatie in de Wajong ook afgeschaft worden.

Laatst gewijzigd op: 12 april 2018 20:06

Beste D Mast,
Klopt dat vind ik ook.
Zelfs Kostendelersnorm vind ik irritant maar ja.
Sowieso als je gewoon werkt moet het eerder wat kunnen opleveren dan dat het helemaal niks oplevert.
Groetjes

Ik las vandaag hetzelfde artikel in het algemeen dagblad. Ik ben hier oprecht boos over! Mensen met een nieuwe-wajong kunnen hier al jaren mee te maken krijgen.

Gaat het UWV de regelingen die gemaakt zijn in het kader van loondispensatie ongedaan maken? Of moeten de mensen die nu te maken hebben met loondispensatie naar de rechter stappen?

@kellymans2592 Als loondispensatie in strijd is met mensenrechten (internationaal verdrag) dan is het onmogelijk om het van kracht te laten gaan, omdat een verdrag altijd prevaleert boven een nationale wet.

Laatst gewijzigd op: 13 april 2018 13:27

Beste Erikvanstee,

Dan moet het voor Wajongers ook van tafel, anders zou je echt oneerlijkheid creëeren weer.
Maar dat vind ik met de Kostendelersnorm in principe ook, want ja dat geld lekker voor de Bijstand ja, maar Wajongers of mensen met WIA die met zijn allen samen een huis zouden kopen bijvoorbeeld, zouden dan gewoon in een huis met zoveel personen samen kunnen wonen, zonder dat er Kostendelersnorm erop word toegepast.
Wellicht gebeurd het in de praktijk niet zozeer maar goed mensen zouden het eventueel kunnen doen denk ik.
Bij een Huurhuis weet ik niet of dat zomaar zou gaan, met heel veel personen erin wonen, maar ja ik bedoel maar, wil er maar mee aanhalen, hoe lullig Nederland al bezig is eigenlijk.
En als je dan gaat werken (bij bijvoorbeeld deze soort wetsvoorstel) dan denk ik echt van, oké dus al zou ik aardig wat beuren en over de: Bijstandsnorm heengaan, dan word het nog afgepakt ook? Terwijl je als je werkt, dan al niks vraagt van de Gemeente maar goed

Ik dacht dat dit al gebeurde..Las meerdere malen over loondispensatie en over hoe een Wajonger 1 jaar gratis ''proefperiode'' mag werken bij een werkgever..Of is dit artikel echt enkel voor de niet-Wajongers?
Want tja..van de Wajongers pakken we vanalles af, maar als het gaat om andere arbeidsbeperkten in het werkveld dán is het schending van de mensenrechten.

Inderdaad zoals D. Mast al zegt, ook de huidige loondispensatie eraf halen.

Nu maakt het voor mij op het moment niks uit of ik wel of niet betaalt zou krijgen, want stel ik kan 5 uur per week werken voor het minimumloon, dan gaat dat toch 100% van de uitkering af, IK merk er niks van of de werkgever nou 10% betaalt, 50% of 100%.

Maar voor anderen en voor mij wellicht in de toekomst, kan het echt super veel schelen. De banen voor arbeidsbeperkten ligt al niet voor het oprapen en als ze de loondispensatie erin houden kan het best zijn dat het aantrekkelijker wordt voor de werkgever, maar niet voor de werknemer.

Laatst gewijzigd op: 13 april 2018 17:45

Op https://eenvandaag.avrotros.nl/item/plan-staatssecretaris-van-ark-legt-l... "Plan staatssecretaris Van Ark 'legt lasten bij mensen met een arbeidsbeperking'" het volgende:

quote:

Plan staatssecretaris Van Ark 'legt lasten bij mensen met een arbeidsbeperking'
Een voorstel van staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken zorgt voor nogal wat beroering. In het voorstel staat dat mensen met een arbeidsbeperking aan het werk kunnen bij gewone werkgevers, die hun daarvoor minder mogen betalen dan het minimumloon. Direct na de aankondiging van het plan is er een petitie gestart, die inmiddels door 70 duizend mensen is ondertekend. Bij EenVandaag reageren Illya Soffer van Ieder(in), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking, en CDA-Kamerlid René Peters.

Laatst gewijzigd op: 13 april 2018 18:18

Bedenk alleen te allen tijde, als je 100% afgekeurd bent, en dus ook niet gekort was met 5% dus je ontvangt 995€ Wajong???.
Dan is werken sowieso geen slim idee, als je al 100% bent afgekeurd en je gaat weer proberen te werken, zegt het iets over je arbeidsvermogen, zou dus altijd 2x nadenken over zoiets.

Wat betreft dit artikel???.
Nee ik weet eerlijk gezegd niet, of het wel kan gelden voor: Oude Wajongers en Wajong 2010 die dan niet voor: 100% zijn afgekeurd.
Mij lijkt het wel zo te zijn, dat het voor: 100% afgekeurde mensen, dus Wajongers 2015 en Wajongers die in de oude of van: 2010 vallen, maar 100% zijn afgekeurd, voor hen maakt dat sowieso weinig uit lijkt mij.
En trouwens hoezo bij Wajongers word alles afgepakt???.
Ik vind die: Kostendelersnorm anders ook best pittig hoor, want door die wet, moet ik iedere x zorgen, dat ik uit de: Bijstandsaanvulling kan blijven zitten, wie gaat immers voor een paar tientjes aanvulling willen???.

Groetjes

Mensen vergeten hier vind ik: Dat Bijstandsgerechtigden te allen tijde het geld zelf maar moeten verdienen, vooral als je in hetzelfde valt als ik zelf.
Als jouw partner wel iemand is die: Wajong zou ontvangen of WIA bijvoorbeeld, dan valt de werkloze partner (en vooral al als die werkloze partner ook een beperking heeft, maar valt onder de nieuwe regels) dan is het elke x: Bijstandsaanvulling, alsof dat zo leuk is dan.
En wat dit wetsvoorstel nog lastiger zou maken voor zulke mensen?.
Nou dan kunnen ze door die Wetsvoorstel nog niet eens tot aan zo een norm werken: Om in ieder geval van de Bijstandsaanvulling af te kunnen zijn.
Dat ik misschien nooit over de: Bijstandsnorm heen zou komen, zou daardoor zelfs al zo kunnen zijn, maar dit wetsvoorstel zou er zelfs voor zorgen (dat mensen die wel in een huurhuis samenwonen) waarvan bijvoorbeeld de man of de vrouw: Wajong of WIA heeft en de ander niet, dat die altijd maar Bijstandsaanvulling moeten vragen alsnog.

Kellymans, je kunt ook 100% afgekeurd zijn en wel kunnen en mogen werken en wel onder de categorie vallen waarbij je gekort wordt.
Daar val ik namelijk onder.

En het hebben van arbeidsvermogen (op papier dan dus) of nu niet en later misschien wel, betekent niet dat je gedwongen wordt om te werken.

Als je denkt dat je kán werken en het lukt ook, zou het onwil zijn als je het niet doet (ipv onmacht).

Ook zit er aan arbeidsvermogen een wettelijke criteria vast die je met 3 uurtjes per week niet haalt.

*met wel kunnen en mogen werken bedoel ik dus ''arbeidsvermogen'' of ''nu geen arbeidsvermogen maar later misschien wel''.

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!