Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
coachinggesprek
Amira2020
184512

Goedemidag heeft van de week aangeteken brief gekrijdag dat op gesprek moet komen.voor coachinggesprek opDe brief sta dat gesprek gaat over hoe wij kan helpen met werk duur ongeveer 60 minten ik heb oude wajong 2010
Wat kan ik verwachten zijn mensen ale geweest op afspraak ik heb ale start gesprek gehad dat zelf.uwv moet bel.ales.hulp wel

Groetjes
Graag joulie ervaren hier van

Pagina's

Ik ga ervan uit dat je oude Wajong hebt en geen Wajong2010.

Mensen met een oude Wajong en arbeidsvermogen en geen werk worden uitgenodigd voor een gesprek door het UWV.

Als je niet komt als UWV je uitnodigt voor een afspraak, kan je uitkering worden gekort. Het is dus verstandig om wel te gaan. Het is ook verstandig om een vertrouwd iemand mee te nemen naar het gesprek.

Als je in het gesprek aangeeft geen ondersteuning van het UWV te wensen bij je re-integratie, dan heeft dit geen gevolgen voor je uitkering. Als je een oude Wajong hebt mag je dit gerust zeggen.

Als je wel ondersteuning van het UWV wilt bij re-integratie is het verstandig om van te voren na te denken zodat je goed duidelijk kunt maken welke functie je zoekt, waar je goed in bent, waar men rekening mee moet houden.

Als je in het gesprek met het UWV afspraken hebt gemaakt dan wordt je geacht je daaraan te houden.

Bij de oude Wajong heb je geen sollicitatieplicht en geen re-integratieplicht en geen verplichting passend werk te accepteren. Bij Wajong2010 wel.
Alleen bij de oude Wajong kun je aangegeven dat je met rust wilt worden gelaten en zelf contact met UWV op zult nemen als je wilt re-integreren via het UWV.

Toelichting van UWV:
https://perspectief.uwv.nl/artikelen/uitnodiging-uwv-aan-wajongers-voor-...

Ervaring van iemand met ook zo'n uitnodiging:
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/uitnodiging-coachingsgesprek-opeens-v...

Kijk ook even in je werkmap op werk.nl. Daar staat waarschijnlijk ook dezelfde uitnodiging als in de brief: “Het is belangrijk dat u naar deze afspraak komt. Geef het daarom aan UWV door als u echt niet kunt komen. Dat kan via een antwoord op dit bericht. U kunt ons ook bellen. Het telefoonnummer vindt u in de bijlage bij dit bericht”.

Als je een oude Wajong het en niet wilt re-integreren kunt een bericht in je werkmap terugsturen dat er wat jou betreft niets is veranderd en zoals eerder aangegeven met rust wilt worden gelaten qua re-integratie. Vraag of een gesprek op het UWV kantoor nog zinvol is omdat er niets is veranderd.
Dan laat je de beslissing bij het UWV of je nog moet komen. Waarschijnlijk krijg je dan een bericht terug dat de afspraak dan telefonisch wordt gedaan. Dan kun je zeggen dat je met rust wilt worden gelaten qua re-integratie door het UWV.

Dat klopt jan heb oude wajong
Maar heb geen telefoontje gekrijgen of zo elen aangetekent brief

Waarschijnlijk komt het door de belactie die vanaf juli loopt dat je op gesprek moet komen.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/uwv-belactie-vanaf-1-juli-aanbod-rein...

Ik. Bedoel heb geen telfoontje gekrijgen elen een aangetekent brief

Laatst gewijzigd op: 06 december 2018 20:25

Gaat het je lukken om naar het gesprek te gaan? En een vertrouwd iemand mee te nemen?

Moet wel.heb geen keuze me man gaat mee

Fijn dat je man meegaat. Misschien kun je reiskosten vergoeding krijgen. https://www.uwv.nl/particulieren/overige-onderwerpen/regeling-reiskosten...

Veel succes.

Nog een vraag waarom stuur ze aangetekende brief waarom niet normaal opsturen

Laatst gewijzigd op: 07 december 2018 11:51

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!