Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Cedris: "Werk dichterbij voor mensen met psychische kwetsbaarheid"
Nieuws
Cedris: "Werk dichterbij voor mensen met psychische kwetsbaarheid"
D. Mast
4460

Op http://cedris.nl/nieuws/detail/article/werk-dichterbij-voor-mensen-met-p... het volgende:

quote:

Werk als medicijn

Voor mensen met een psychische kwetsbaarheid is het vinden en het houden van werk vaak lastig. Dat gaat bijvoorbeeld om mensen met een ernstige psychiatrische aandoening. Uit onderzoek blijkt dat zij drie tot vier keer vaker werkloos zijn dan mensen zonder een psychische kwetsbaarheid. Terwijl ook bekend is dat werken het herstel kan bevorderen. "Mensen met een psychische kwetsbaarheid willen door te werken graag meedoen, in hun eigen onderhoud voorzien, gewaardeerd worden en iets hebben wat de dag zin en richting geeft. Maar het is helaas niet vanzelfsprekend dat je met een psychische kwetsbaarheid je baan houdt, of gemakkelijk weer een baan vindt. Dat is meer dan jammer", aldus Jacobine Geel, voorzitter van GGZ Nederland. "Er is lang gedacht dat werk helemaal niet goed zou zijn als je psychische problemen hebt. Inmiddels is duidelijk dat passend werk ook een medicijn kan zijn", vult Fred Paling aan, voorzitter van de raad van bestuur van UWV.

Zie ook https://eenvandaag.avrotros.nl/item/onzichtbaar-en-onderschat-werken-met... "Onzichtbaar en onderschat: werken met een psychische aandoening".

Passend werk bij je psychische beperking als autisme kan inderdaad als een medicijn werken, maar werk dat je niet past, werkt als vergif. Dat heb ik met mijn autistische stoornis ook zelf ervaren. Bij een voor mij passende werkplek functioneer ik prima en voel zit ik goed in mijn vel. Bij een voor mij niet-passende werkplek geeft dat alleen maar spanningen, stress, onrust en frustratie.

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!