Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > banen-bedrog...
Nieuws
banen-bedrog...
gijs
17624

Erg asociaal van bedrijven om Wajong'ers in dienst te nemen om ze na een jaar tot anderhalf jaar weer te ontslaan! Zo ontstaan er draaideurwerknemers die gemakkelijk uitgebuit worden door werkgevers. Moeten we bedrijven die dat soort praktijken op na houden en bedrijven die helemaal geen arbeidsgehandicapten in dienst willen nemen, maar voor de rechter slepen wegens uitbuiting en discriminatie?

Als het helemaal niet lukt om arbeidsgehandicapten en anderen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een baan te bieden, kan een volgend rechts PVV-kabinet besluiten om deze groepen tewerkstellen bij louche bedrijven of in werkkampen waar zij als slaaf ingezet worden. Bevat de Participatiewet een geheime clausule daarover?

Laatst gewijzigd op: 30 december 2015 12:49

"Mijn dochter heeft Wajong en wordt niet geholpen. [...] Nadat de subsidie op is kan ze gaan."

Dit wordt alleen maar meer omdat de prikkels verkeerd zijn. Alle mooie subsidies die bedrijven ontvangen voor de Wajonger zijn tijdelijk. Het is verschrikkelijk naïef om te denken dat een werkgever een Wajonger een vast contract geeft zodra al deze financiële voordelen ophouden.

Het UWV verkoopt Wajongers als voordelige arbeidskrachten die geen enkel risico met zich mee brengen en vooral voordeel opleveren.

https://www.werk.nl/werk_nl/werkgever/meerweten/mvo/doelgroep/wajong

http://www.uwv.nl/werkgevers/Images/financiele-voordelen-voor-werkgevers...

http://www.uwv.nl/particulieren/Images/een-extra-reden-om-mij-aan-te-nem...


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!