Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Artsen en andere medische specialisten zouden meer invloed moeten hebben of iemand in staat is om te werken
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Artsen en andere medische specialisten zouden meer invloed moeten hebben of iemand in staat is om te werken
DJ
15546

Mijn inziens heeft het UWV veel te veel macht over het feit of iemand in staat is om te werken of niet!
Ik heb het over mensen met neurologische en of psychische aandoeningen.
Het lijkt me duidelijk dat het om GELD gaat en niet om de persoon in kwestie!!!!!
Wajongers zijn (een beetje) duurder dan mensen die een bijstandsuitkering hebben.
Uiteraard moet er scherp gekeken worden of iemand recht heeft op een uitkering in welke vorm dan ook.
Iemand die niet of in mindere staat is om te werken en daar geen erkenning voor krijgt kost dat de staat uiteindelijk toch meer geld! aangezien deze groep mensen gevoeliger zijn voor onder andere depressies en psychoses en andere psychische aandoeningen waar ik niet alles over weet.
Als het toch een kostenbesparende plaatje is dan lijkt het mij het beste voor beide partijen om deze groep met rust te laten en ze erkenning te geven voor hun aandoeningen waar ze het zelf al moeilijk genoeg mee hebben.
Ook mensen met een lichamelijke handicap bedoel ik hiermee, maar aangezien ik zelf onder de groep hierboven val en er helaas ervaring mee heb dat je niet serieus genomen wordt belicht ik deze topic
Solidariteit voor en met iedereen, en minder macht voor een instantie die je keurd of herkeurd terwijl zij ook diegene zijn die moeten uitkeren!!!
Hoezo objectief en onafhankelijk!!!!

Precies. De verzekeringsarts die mij elke keer beoordeeld schrijft zaken als mw is actief, trekt zich zaken teveel aan en ik kom elke beoordeling uit op 31,25% arbeidsongeschikt. Ik heb complex PTSS sinds mijn jeugd en zware depressies gehad. School niet afgemaakt. Toen ik 20 was ging t iets beter en besloot ik te werken. Ik heb tot mijn 44e gewerkt. De afgelopen jaren werden mijn klachten weer erger. Ik dacht dat ik er overheen was maar nee. Ik ben inmiddels 2,5 jr werkeloos. Vorige werkgever was aan het reorganiseren en heeft mij eruit gekinkeld en zo belandde ik in de WW. Voor mijn klachten heb ik medicatie, bij psychologen gelopen en nu wacht ik op behandeling via traumateam via GZ instelling. 8 mnd is de wachttijd.

Ik ben nooit stabiel geweest maar heb me wel ingezet. UWV erkent niet dat ik chronisch ziek ben en dat t nu echt niet meer gaat. Ik heb toch ook recht op een inkomen en begeleiding. UWV voert geen SZ-wet uit maar maakt mensen kapot. Ik voel me zo hopeloos.

Ik heb besloten om mijn gesprekken met UWV op te nemen. Ik ben reeds met een jurist in bezwaar gegaan op 3 ziekmeldingen die alledrie zijn afgewezen op grond dat mijn ao-perc 31,25% is. De klachten worden niet serieus genomen. Jurist verwacht dat we naar rechtbank moeten. Dit is toch zo demoraliserend en mensonwaardig. Zelfs deels WGA / WIA wordt niet toegekend. Ik ben niet bedlegerig zei de verz.arts. Nee maar lig wel 5 x op een dag in bed omdat mijn hoofd en lichaam stagneren en wegens psycho-somatische klachten. Ik voel me als oud vuil behandeld en niks waard. Ik word ook gediscrimineerd op de arbeidsmarkt. Ik heb een kind met een beperking (ASS en dyskinetisve CP). Dit is ook van invloed op mijn draagkracht en psychische problemen maar dat is geen ziekte zegt UWV. Hih herhaalt alles elke dag, wil niet leren of iets ondernemen. Hij heeft onvrijwillige bewegingen van ogen, maken, tong en in ledematen. Wat een sociale armoede is dit in dit land als we mensen zoals ik niet erkennen

Laatst gewijzigd op: 16 mei 2020 12:12

*Kaken bedoel ik

Laatst gewijzigd op: 16 mei 2020 12:14

En alles draait om geld ja. Nog erger had ik een heel hoog if heel laag salarissen gehad dan was ik nu wel afgekeurd geweest omdat het rekensommetje 65% van laatstverdiende loon werkt in hun voordeel. Maar ik had een middeninkomen.

De voorbeeldfuncties die ze voor je uitzoeken hebben tevens hogere uurlonen dan de salarissen gangbaar op de arbeidsmarkt voor deze beroepen. Bijvoorbeeld de functie Baliemedewerker, verdient conform UWV lijst: €16,11 p.u. en verdient o.b.v. 36 uur contractuele uren in de week een bruto maandloon van €2511,23. Dit is ruim €511,- boven het nationale gemiddelde salaris voor deze functie. Gem. Uurloon ligt rond de €12-13 p.u. Tevens waren alle functies in mijn lijst obv 36u werkweek. Ik was secretaresse in de zak.dienstver. Tevens was één beroep "monteur". Ja mevrouw het zijn ook gewoon theoretische beroepen. Deze beroepen passen sowieso niet bij de PTSS. Maar waar is UWV in godsnaam mee bezig vraag ik mij af. Mensen deel je verhaal op dit forum


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!