Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > ABN-AMRO: De Banenafspraak zorgt voor een tweedeling tussen gehandicapten.
Nieuws
ABN-AMRO: De Banenafspraak zorgt voor een tweedeling tussen gehandicapten.
Jeroen2
13474

quote:

ABN-AMRO vertelt juist open te staan voor mensen met een beperking, maar zij vinden het lastig om mensen uit het doelgroepregister te plaatsen. Zij zijn op zoek naar mensen met een bepaald opleidingsniveau en/of werkervaring.

Ik blijf het frappant vinden dat bijna elke werkgever mensen met werkervaring zoekt. Kenmerk van de Wajong is dat de meeste Wajongers helemaal geen arbeidsverleden hebben. Dus ook geen werkervaring. En een afgeronde opleiding zal eerder een uitzondering dan regel zijn. Vooral voor de Wajongers die al vanaf hun 18e in de Wajong zitten en b.v. nooit een opleiding hebben kunnen en soms zelfs mogen afmaken.

http://demonitor.ncrv.nl/werken-met-een-beperking/abn-amro-de-banenafspr...

Ik geef ABN-AMRO hier gelijk, er is hier niet goed over nagedacht.
Het valt niet uit te leggen dat de ene arbeidsgehandicapte meer mogelijkheden krijgt dan de ander.
Het zou mij ook niets verbazen als er zelfs ongelijkheid zit tussen mensen in het register, namelijk tussen de arbeidsgehandicapten die via de gemeente aan het werk willen en diegenen via het UWV.

Tja dit verbaast me helemaal niks. Wajongers die meer potentieel hebben dan dopjes op flesjes draaien, maar niet gekwalificeerd zijn om hun talent te benutten, vallen tussen wal en schip. Ik val wel binnen het doelgroepregister maar zit alsnog met hetzelfde probleem.

Laatst gewijzigd op: 26 april 2016 11:44

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!