Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
Zelfstandig wonen.
Sawyer
14509

Hallo,

Ik heb een paar vraagjes:

Ziet het UWV de stap naar zelfstandig wonen als een gelegenheid om een situatie opnieuw te beoordelen of om iemand uit te nodigen voor een gesprek?

Daarbij de vraag ook of het invloed heeft wanneer je in een andere gemeente gaat wonen dan je huidige gemeente. Krijg je dan weer een nieuw persoon (arbeidsdeskundige) toegewezen?

Alvast bedankt!

De vraag over eventueel een andere arbeidsdeskundige in jouw geval als je verhuist naar een andere gemeente kun je in een bericht in je werkmap op werk.nl plaatsen. Ik denk dat daar geen algemene richtlijn voor is.

Laatst gewijzigd op: 27 juli 2017 12:35

Jouw Wajong-uitkering is voor jou persoonlijk. Het maakt voor de hoogte van je Wajong-uitkering dus niet uit of je bij je familie woont of zelfstandig gaat wonen. Ik neem aan dat op jezelf gaan wonen geen herkeuring tot gevolg heeft.

Misschien kun je nog wat tips vinden in:
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/sticky-is-op-jezelf-gaan-wonen-samenw...

Dank je. Maar die sticky had ik al wel bekeken.

Hoewel er onder andere "op jezelf gaan wonen" in de titel staat is er niks te vinden over "zelfstandig wonen" in de berichttekst.

quote:

In het originele topic schreef Sawyer:

Ziet het UWV de stap naar zelfstandig wonen als een gelegenheid om een situatie opnieuw te beoordelen of om iemand uit te nodigen voor een gesprek?

Een antwoord waar je niet veel aan hebt maar.....het kan, een verandering van situatie kan voor het uwv aanleiding zijn om, maar het hoeft zeker niet.
Dat zal ook liggen aan je persoonlijke omstandigheden. bv woonde je nog thuis omdat je veel hulp en begeleiding nodig had maar ga je nu volledig zelfstandig op jezelf wonen dan kan dat voor uwv aanleiding zijn om de situatie opnieuw te beoordelen want de situatie is wel heel erg veranderd. Maar veranderd er niks in de situatie behalve het op jezelf wonen dan hoeft dat dus niet.

quote:

In het originele topic schreef Sawyer:

Daarbij de vraag ook of het invloed heeft wanneer je in een andere gemeente gaat wonen dan je huidige gemeente. Krijg je dan weer een nieuw persoon (arbeidsdeskundige) toegewezen?

Alvast bedankt!

Het uwv is opgedeeld in regio's. Als jij door de verhuizing onder een andere (werk)regio komt te vallen, of onder een ander uwv kantoor dan zal je een andere arbeidsdeskundige toegewezen krijgen.

https://www.werk.nl/werk_nl/arbeidsmarktinformatie/regio
https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/contact/uwv-kantoren.aspx

Laatst gewijzigd op: 27 juli 2017 15:33

Deel 1/2

Hallo Sawyer,

Wat slim van je dat je navraagt of de stap naar zelfstandig wonen kan leiden naar een herbeoordeling of gesprek.

TT heeft in zijn reactie een goed punt. Elke verandering in jouw situatie kan een aanleiding zijn voor een herbeoordelingsgesprek, zo ook een verandering in je woonsituatie.

Of je een herbeoordeling of gesprek krijgt, ligt met name aan jouw persoonlijke omstandigheden en de reden van zelfstandig wonen. Verandert alleen jouw woonsituatie, dan krijg je niet direct een herbeoordeling of gesprek bij UWV.


Laatst gewijzigd op: 28 juli 2017 11:56

Deel 2/2

Ga je buiten het postcodegebied wonen van je huidige Werkbedrijf en daarmee werkgebied van je arbeidsdeskundige? Dan wordt je dossier overgedragen naar het Werkbedrijf het dichtst bij jouw nieuwe woonadres in de buurt. Een andere arbeidsdeskundige neemt jouw dossier dan over.

Ligt je nieuwe adres in hetzelfde postcodegebied van je huidige Werkbedrijf, dan is de kans klein dat je een nieuwe arbeidsdeskundige krijgt.
Je kunt zelf controleren of je bij hetzelfde Werkbedrijf blijf. Gebruik hiervoor onze vestigingzoeker en vul je nieuwe postcode in. De vestigingzoeker toont je het dichtstbijzijnde Werkbedrijf.

Veel succes met het zoeken naar een zelfstandige woonruimte!

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 28 juli 2017 11:57

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!