Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > ze gaan met een breed offensief beginnen...
Nieuws
ze gaan met een breed offensief beginnen...
tt
8896

Volgens de brief van van Ark gaan ze met een breed offensief beginnen om mensen met een arbeidsbeperking die langs de kant staan aan het werk te helpen (sarcamse aan: ik dacht dat de invoering van de p-wet en de realisatie van de de 125.000 banen daarvoor bedoeld waren...blijkbaar niet. sarcasme uit)

Onderaan de link is de brief van van Ark zelf te vinden.

https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2018/09/07/offensief-voor-we...

Wat zou je goede uitgangspunten en randvoorwaarden vinden? Ben wel benieuwd.

Laatst gewijzigd op: 11 september 2018 15:10

Sowieso linksom of rechtsom ervoor zorgen dat we allemaal Wettelijk Minimumloon kunnen verdienen (Wajongers en Bijstandsgerechtigden) dus voor iedereen van Doelgroepen Register

Verder Tegenprestatie mag qua: Wajongers en Bijstandsgerechtigden via: Vrijwilligerswerk of Dagbesteding als je dat zelf wil kiezen, dus ook dat hetzelfde maken voor alle mensen in Doelgroepen Register

Of optie: Opnieuw Sociale Werkplek voor alle mensen die in Doelgroepen Register staan

En ook een oplossing bieden voor Vervoer van A naar B, nu heb je telkens dat je geen Reiskosten­vergoeding ontvangt of zorgen dat je zo dichtbij mogelijk wat kan doen
Geen Loonuur bieden dat zelfs onder Vrijwilligersvergoeding is want dat is: €3,50 per uur

Dat is hoe ik dat het liefste zie, want zoals het nu gaat (werkt toch niet vind ik)

Aanstaande woensdag is er een gesprek met de 7 organisaties waaronder ieder(in), Wij staan op, FNV, Cedris etc.

Hierbij willen wij als petitieteam omtrent de Wet sociale werkvoorziening, en initiatiefnemers NWSW aanwezig zijn. Ik ben nu in gesprek met de organisaties om te kijken of ook wij a.s. woensdag kunnen aanschuiven. Hopelijk lukt dat gezien onze petitieaanbieding afgelopen dinsdag enthousiast is ontvangen, de petitie gisteren tijdens het AO meerdere malen is genoemd, en ook de media veelvuldig aandacht eraan besteed.

Laatst gewijzigd op: 13 september 2018 11:13

Wij als petitieteam kunnen niet erbij aanwezig zijn gezien wij geen belangenorganisatie zijn. We zijn maar een stel domme burgers die een petitie zijn begonnen, en een nieuw plan hebben liggen voor de NWSW. Zo worden wij waarschijnlijk gezien ja. Het is dat ik bepaalde contactpersonen heb, en mij daarom niet druk maak.

Gelukkig wilt de organisatie Wij staan op wel kijken hoe ze ons verder kunnen helpen. Het plan omtrent de NWSW word daarom a.s. maandag tijdens een vergadering in de groep gegooid.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!