Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Wordt je Garantiebedrag lager als je door het coronavirus in quarantaine of isolatie moet?
Vereenvoudiging Wajong
Wordt je Garantiebedrag lager als je door het coronavirus in quarantaine of isolatie moet?
jan
14675

Als je ziek wordt door het coronavirus en ergens in de maanden september, oktober of november of december in quarantaine of isolatie moet wordt je Garantiebedrag dan lager?

Om recht te hebben op het garantiebedrag moet je in de maanden september, oktober, november 2020 inkomsten uit arbeid hebben gehad, en op 1 januari 2021 (als de gewijzigde wet ingaat) nog steeds werken. Als je in de maanden september t/m november minder inkomsten uit arbeid hebt gehad, word je ondersteuning aan aanvullende Wajong waarschijnlijk hoger. Dan word je garantiebedrag dus ook hoger (want dat is het gemiddelde wat je aan Wajongondersteuning hebt gehad). Minder inkomsten uit arbeid, hoeft dus niet nadelig te zijn. Maar je moet wel inkomsten uit arbeid hebben gehad, al is het maar een beetje! Als je een arbeidsovereenkomst hebt (die in elk geval geldt t/m 1 januari 2021) en je wordt ziek, dan heb je 'gewoon' recht op loondoorbetaling van het loon door je werkgever (of je nu ziek wordt door corona of door een andere ziekte), dus inkomsten uit arbeid, dus recht op het garantiebedrag als je nog aanvullende Wajong ontvangt.

Als je door het coronavirus in de Ziektewet gaat in de periode waarover de bepaling is wordt je Garantiebedrag dan lager/hoger/blijft gelijk?

Vereenvoudiging Wajong #VWAJ


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!