Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > Werk/inkomen
Inkomen en uitkering
Werk/inkomen
Wilco131092
198010

Ff een vraagje. Zijn er meer mensen net als ik. Werken met loondispensatie. En mede daar door er niet op vooruit gaan en ook niet kunnen. Om dat de loondispensatie nadelig uit komt.

Mijn loonwaarde is laag. En daardoor verdien ik per uur niet veel. En ook kan ik niet meer dan 12 uur pw werken. Om dat ik dat fysiek niet aan kan.

Hoe gaan jullie daarmee om?

Ik weet niet of het mogelijk is, maar een goede opleiding of cursussen kan je uurloon doen stijgen.

De loondispensatie wordt ook bepaald door jouw werkgever en de functie. Bij een andere bedrijf kan je misschien een andere loondispensatie krijgen.

Zoveel mogelijk gebruik maken van de zaken die geld opleveren, zoals UWV toeslagen, huur- en zorgtoeslag van de belasting, belastingaftrek, regelingen voor minima van de gemeente. Je moet zelf al die dingen goed in de gaten houden en zelf aanvragen.

En zuinig leven....

Er zit weinig anders op dan het te accepteren. Werkgevers willen je anders niet hebben. Maar ik zou het niemand toewensen. Het is met weinig uitzicht op een leuke baan of eens bij een ander bedrijf.
Wel geeft het ritme. Je moet opstaan om naar het werk te gaan. Je zit niet de hele dag thuis. Ook heb je collega's, zodat je anderen hebt om mee te praten.

Hallo Wilco131092,

Ik lees dat je na de vaststelling van de loondispensatie minder bent gaan verdienen. Dat klinkt logisch omdat jouw werkgever je dan minder loon mag uitbetalen.

Heb je deze wijziging in jouw loon ook al aan ons doorgegeven via het Wijzigingsformulier. Wordt jouw loon namelijk lager, dan zal de Wajong-uitkering weer omhoog gaan. Dit gebeurt echter niet automatisch nadat de loondispensatie is vastgesteld.

1 van 2

2 van 2

Wil je meer weten over de betaling van jouw Wajong-uitkering nadat je bent gaan werken met loondispensatie? Neem dan contact op met onze klantenservice door een bericht te sturen of te bellen.

Mijn collega heeft inzage in jouw persoonlijke gegevens en kijkt de betaling graag voor je na.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Hoi Caren.

Ik ben niet minder gaan verdienen. Het loon is het zelfde als toen ik niet werkte. Waar het mij om gaat is dat ik evenveel doe als mijn collega's. Maar op basis van loondispensatie p/u niet eens de helft verdien als mijn collega's. Ik werk 12 uur p/w. Meer uur kan ik niet krijgen maar dat kan ik fysiek ook niet aan. Werken moet lonen zoals het kabinet zegt. Ik zal dat niet merken om dat ik dus niet meer kan werken. En ik onmogelijk meer kan doen dan mijn collega's. Dit allemaal levert mij alleen maar stress op waardoor ik in de ziektewet zit.

Laatst gewijzigd op: 24 oktober 2019 17:42

Ook kan ik verder geen toeslagen krijgen.

Je zou MEE eens kunnen vragen om te kijken waar je allemaal voor in aanmerking komt en of ze je willen helpen bij aanvragen en wijzigingen doorgeven.
https://www.mee.nl/mee-locator

Hi Wilco1310902,

Ik kan me voorstellen het niet fijn voelt als jouw collega’s meer verdienen met dezelfde werkzaamheden.

Wat slim is om te doen, is om je meest recente loon aan ons door te geven via het Wijzigingsformulier op Mijn UWV. Zo weet je zeker dat wij rekening houden met de correcte inkomsten en dat jij van ons het juiste bedrag ontvangt vanuit jouw Wajong-uitkering!

Ik wens je alvast een fijn weekend toe!

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!