Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Werkgevers werven vooral personeel door zelf vacatureteksten te verspreiden
Nieuws
Werkgevers werven vooral personeel door zelf vacatureteksten te verspreiden
jan
4063

Werkgevers werven vooral personeel door zelf vacatureteksten te verspreiden (81%). Dit is vaak in combinatie met andere wervingsmethoden. Zoals het zelf actief benaderen van kandidaten (34%) of het inschakelen van een externe organisatie (28%). In de toekomst verwachten werkgevers niet anders te gaan werven. Wel zullen sociale media een grotere rol spelen bij het actief benaderen van kandidaten.

Dus solliciteren via brief en CV blijft de hoofdmoot om aan werk te komen.

Waar werkzoekende tegenaan lopen is dat de vacatures op eigen websites worden geplaatst door werkgevers. Werkzoekende missen daardoor vacatures omdat ze teveel websites moeten nagaan voor vacatures. Werkgevers zullen ook huiverig zijn om op één punt vacatures samen te brengen vanwege concurrentie.

Is het een oplossing om werkgevers te verplichten alle vacatures te plaatsen op werk.nl?

Overigens op de site werk.nl voor het plaatsen van een vacature staan niet de gegevens, die een werkgever minimaal bij de hand moet hebben. Dat lijkt me een eerste vraag die een werkgever stelt: welke gegevens hebben jullie (UWV) van me nodig in volgorde van invoer.

https://www.werk.nl/werk_nl/werkgever/vacature-plaatsen

https://www.uwv.nl/overuwv/pers/persberichten/2018/voor-1-op-3-vacatures...

Beste Jan,

Inderdaad vind ook dat alles op www.werk.nl moet verschijnen

Maar goed anderzijds vind ook te allen tijde nog een ander punt een probleem: Mijn dossier is zo dat: Ik niet kan gaan lopen liegen over zaken
En daardoor dus toch alleen maar op die speciale vacatures kan/mag reageren

Wat ik daarvan vooral krom vind: Dat ik graag een speciale website had gezien: Voor die speciale vacatures, vind vooral dat 3X niks, je moet anders de Lijst van het UWV Jobcoach Leveranciers Lijst bekijken, daar vind je de uitzendbureaus en de namen ervan enz, en dan moet je elke website apart langs gaan, best wel omslachtig


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!