Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Opleiding en re-integratie > Werkervaringstraject/werkfit traject
Opleiding en re-integratie
Werkervaringstraject/werkfit traject
Dylaine12
1574912

Ik moet dit even kwijt omdat het mij al enige tijd dwarszit. Ik ben vorig jaar een werkfit traject begonnen. Was heel enthousiast en had echt hoop op het krijgen van een baan. Nu is het zo dat ik 3 maanden werkervaring kon opdoen bij het bedrijf. Jobcoach zei dat ik na die 3 maanden een contract zou krijg wat dus niet gebeurde want ik moest nog 3 maanden de proeftijd in ivm proefplaatsing. Dus 6 maanden gratis werken. Dit heb ik dus niet gedaan! Ben zo boos en verdrietig geweest! Voel me gebruikt! Heb ook niks van een vergoeding gehad en moest ook geld voor kadootjes van personeel neerleggen. Kortom ik ben even helemaal klaar met trajecten!

Pagina's

Kom graag in contact met mensen uit soortgelijke situatie

Kom graag in contact met mensen uit soortgelijke situatie

Hoe controleert het UWV op werkgevers die steeds mensen met een Wajong-uitkering na de proeftijd of na afloop van de voordelen geen vast contract aanbieden?

Beste Dylaine12,

Wat jammer dat het zo is gelopen is met het bedrijf waar je werkte, ik kan me voorstellen dat je erg verdrietig en teleurgesteld bent. Heb je dit ook aangegeven bij je arbeidsdeskundige?

Als je een vermoeden hebt dat een bedrijf/werkgever fraudeert, dan kun je dit bij ons melden. Dit kun je doen via de volgende link: https://www.uwv.nl/particulieren/formulieren/melden-fraude-bedrijven.aspx.

@Jan Goede vraag. Ik ga deze vraag voor je laten uitzoeken. Je hoort zodra we meer informatie hebben.   

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam

Hallo jan,

We hebben een reactie op je vraag hoe wij werkgevers controleren, die na een traject geen vast contract aanbieden.

Onze collega’s van het Werkplein letten er bij het geven van toestemming op of de werkgever met de juiste bedoelingen de proefplaatsing wil aangaan. Ook kijken wij met welk doel de werknemer bij de werkgever gaat werken.

Een Werkfit-traject is er op gericht om iemand werkfit te maken. Dit werkfit maken gebeurt vaak op een werkervaringsplek die kan leiden tot een (tijdelijk) dienstverband. De insteek is echter niet dat iemand direct naar werk begeleid wordt.

bericht 1 van 2

Laatst gewijzigd op: 23 september 2019 11:19

bericht 2 van 2

Er zit dus een verschil tussen het werken op een werkervaringsplek (vrijblijvend) en het betaald werken op basis van een arbeidsovereenkomst.

Verder is het soms belangrijk dat een werknemer naast de werkervaringsplek nog andere of aanvullende werkzaamheden moet kunnen uitvoeren. In die situatie kan het zijn dat de werkgever eerst wil kijken of de werknemer deze werkzaamheden ook naar tevredenheid kan vervullen. Zo kun je na een Werkfit-traject overgaan naar een proefplaatsing.

De controle is hierdoor maatwerk. Het advies is om het altijd met je adviseur werk of arbeidsdeskundige te bespreken, als je merkt dat je gratis werkt.

Met vriendelijke groet,
Nelleke
UWV Webcareteam

deel 1

Ik heb ook in een dergelijke situatie gezeten, en ik vraag me af of er naast het UWV ook de mogelijkheid bestaat om gerechtelijke stappen te ondernemen. Ik denk dan aan een stevige loonvordering, maar ook aangifte doen bij de politie, of een schadevergoeding. Kan het UWV dergelijke sancties opleggen aan werkgevers? In dit geval kan het zomaar zijn dat de TS misbruikt is door werkgever. Is het dan wijs om een schadevergoeding te eisen, en kan het UWV daar dan de TS mee ondersteunen, of moet de TS het allemaal zelf doen?

Ik kan iedereen aanbevelen, om geen dergelijke re-intergratie activiteiten te doen zonder dat je goed op de hoogte ben. Het doel is altijd dat je er zelf beter van wordt, en als je bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst wil dan moet dat van te voren vast staan op papier.

deel 2

Verder is het de taak van een jobcoach om je goed voor te lichten, is dit ook echt gebeurt, want anders zou je in zo'n geval de jobcoach aansprakelijk kunnen stellen. Je bent tenslotte alleen maar verder van de arbeidsmarkt verwijderd, en dat is een jobcoach wel aan te rekenen.

Er vindt veel misbruik en uitbuiting plaats bij dergelijke trajecten. En er lijkt totaal geen enkele hulp te zijn voor de wajongeren en bijstandsgerechtigden. Deze middeleeuwse-praktijken moeten echt stoppen, want het is voor veel mensen echt onhoudbaar. Het is daarnaast ook totaal niet rendabel, want een gemotiveerde wajongere zal alleen maar verder van de arbeidsmarkt worden verwijderd. En is daar het UWV echt mee geholpen?

Het UWV moet meer doen om dit te stoppen.

Hallo Andre,

Ik kan me heel goed voorstellen dat je aan ons denkt als meldpunt van misstanden bij een werkgever waar je via ons bij terecht bent gekomen. Je kan dit bespreken met jouw arbeidsdeskundige van UWV via een bericht in jouw Werkmap of tijdens een persoonlijk gesprek.

Het is bij een proefplaatsing niet toegestaan om nog een proeftijd op te nemen in de arbeidsovereenkomst, nadat de proefplaatsing voorbij is. Je hebt tijdens de proefplaatsing al laten zien of je de werkzaamheden bij het betreffende bedrijf aan kunt.

Je kunt altijd een jurist raadplegen als je het gevoel hebt dat iemand of een bedrijf jou onrechtvaardig behandelt om te kijken welke stappen je kunt nemen als jouw gevoel hierin juist blijkt te zijn. Je kunt dit controleren en navragen via jouw rechtsbijstandsverzekering, de vakbond waarbij je bent aangesloten of anders via het Juridisch Loket door te bellen met 0900-8020.

Met vriendelijke groet,
Wieger

UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 30 september 2019 13:14

@Wieger. Bedankt voor u reactie. Als ik het bericht van de TS lees, dan komt er in mij een beeld op dat het niet de werkgever is maar de jobcoach is die hele foutieve informatie heeft gegeven. Ik weet dat het UWV een lijst bij houd waarin alle betrouwbare re-intergratie bedrijven zijn opgenomen waaronder jobcoach organisaties. Nou heb ik het idee dat jullie wel degelijk iets kunnen doen voor de TS, namelijk het bedrijf waar die jobcoach werkt van die lijst afhalen. Of aan het bedrijf vertellen dat de jobcoach ontslagen moet worden en als dat niet gebeurt dat dan het bedrijf van die lijst afgaat. De gevolgen zullen zijn dat een dergelijke organisatie geen cliënten krijgt van het UWV; en zal dus failliet gaan.

Het gaat er om dat zo'n jobcoach gewoon heeft geprobeerd te 'scoren' over de rug van de TS. Ik snap echt wel dat jullie niet werkgevers makkelijk aan kunnen spreken, maar jullie kunnen jobcoaches en de organisaties die daar achter staan zeker wel straffen.

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!