Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > Welke auto kan ik betalen als wajonger?
Inkomen en uitkering
Welke auto kan ik betalen als wajonger?
Mirandattw
7124

Hallo,

Binnenkort word ik 27 jaar en ik ben iemand die van impulsieve projecten houd, en ben echt toe aan me vrijheid want het vreet zoveel energie en tijd om vervoer te moeten regelen en vaak ook niet door gaat.
Ik heb totaal geen verstand welke auto ik moet nemen. Aan me omgeving heb ik ook niks, want elk zegt weer wat anders. Ik vraag echt om feiten over welke autos voordeligt rijden die voor korte afstanden bedoelt zijn.

Wat denk je van een brommobiel? Houd er wel rekening mee dat je 2000 tot 3000 euro's op je bankrekening moet hebben staan voor onverwacht onderhoud. Je heb extra vaste kosten voor motorbelasting en beurten en keuringen. Heb je ruimte om te parkeren? Heb je een rijbewijs? Van welke regelingen kun je gebruik maken en hoe doe je dat? Heb je een gehandicaptenkaart nodig voor parkeren? Moet de rollator/fiets/rolstoel/scootmobiel/stokken mee? Moet de auto worden aangepast? Wat wil je er precies mee doen en hoe ver wil je ermee?

Het is inderdaad iets waar je je eerst goed in moet verdiepen en alles eerst op een rijtje moet zetten. Het gaat om veel geld en je moet er lang plezier van hebben. Er is geen simpel antwoord dat zegt dit moet je kopen, want dit past bij jouw situatie en kun je de komende jaren betalen.

https://vvn.nl/blijf-veilig-mobiel

Laatst gewijzigd op: 30 juli 2020 10:11

Hoi Mirandattw,

Ik kan me voorstellen dat het je tegenhoudt om dingen te ondernemen als je telkens eerst vervoer moet regelen. Dan zou een auto een mooi vervoermiddel zijn :) 

Jan heeft al een paar mooie aandachtspunten gegeven die belangrijk zijn bij de aanschaf van een auto. Bedankt Jan! 

Wat een geschikte auto is hangt van veel factoren af en is per persoon inderdaad verschillend, misschien dat je daarom ook wel verschillende berichten krijgt vanuit je omgeving. Misschien zou je eens bij een autogarage in de buurt langs kunnen gaan om vrijblijvend te informeren wat de mogelijkheden zijn binnen je budget? 


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!