Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Wat wil de VVD verder met de Wajong?
Vereenvoudiging Wajong
Wat wil de VVD verder met de Wajong?
D. Mast
8238

Op https://www.vvd.nl/standpunten/arbeidsongeschiktheid/ "Arbeidsongeschiktheid":

quote:

Ook veel jongeren met een Wajong-uitkering zijn prima in staat om te werken (en willen dat heel graag). Daarom willen we dat mensen vaker herkeurd worden. Zo helpen we meer mensen aan het werk en kunnen de mensen die echt arbeidsongeschikt zijn hun uitkering behouden.

Op https://www.vvd.nl/content/uploads/2020/11/Verkiezingsprogramma-concept-... op pag. 20:

quote:

Een transparant beoordelingssysteem (schattingsbesluit) voor arbeidsongeschiktheid, dat beter aansluit bij de praktijk. Daarbij kijken we naar wat mensen wel kunnen en schrijven we mensen minder snel af.

Betekent dit dan, als het aan de VVD ligt, weer een nog strengere herbeoordelingsronde voor Wajong'ers die tijdens de vorige strenge herkeuringsronde (2015-2017) geen arbeidsvermogen toegekend kregen? Met als gevolg dat zij dan wel ineens arbeidsvermogen toegekend krijgen, of zelfs naar de Bijstand moeten?

Zo lijkt het wel ja na wat ik heb gelezen. Verbaast me overigens ook niks, weer de wajong veranderen zoveelste keer. Ze hebben het over 'uitkering behouden als je arbeidsongeschikt bent' dus ze willen deze keer zelfs je wajong afpakken als je dat niet bent? Maargoed ik vrees weer voor het ergste met die uitspraken van vvd.

Laatst gewijzigd op: 22 januari 2021 16:20

De VVD staat nog steeds aan kop in diverse peilingen en zal in het nieuwe kabinet weer een dominante factor zijn. Daarom denk ik dat het een goed idee is om daar zelf met de VVD contact over op te nemen met de vraag of de VVD een nieuwe herkeuringsronde wil voor alle Wajong'ers zonder arbeidsvermogen en of Wajong'ers met arbeidsvermogen alsnog hun Wajong verliezen en in de Bijstand zullen belanden. Antwoorden van de VVD kun je hier dan vermelden.

Op https://www.vvd.nl/persvoorlichters/ de volgende contactgegevens:

quote:

In het originele topic schreef D. Mast:

Vragen over politiek

Heb je een vraag over politiek? Mail dan naar vvdvoorlichting@tweedekamer.nl, app naar +31623937475 of bekijk het laatste nieuws via Facebook of Twitter. Daarnaast zijn wij telefonisch bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 09:00 en 17:00 op +31703183036.

Adres Tweede Kamerfractie:
Binnenhof 1A
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Ik zou het echt schandalig vinden als de VVD de Wajongers weer gaat herkeuren! Van 2015-2018 is er al de herindeling geweest van Wajongers met of zonder arbeidsvermogen. In 2020 werden de oude en de nieuwe Wajong samengevoegd en geharmoniseerd. Het is tijd dat er nu rust komt binnen de Wajong. Dus de komende 10 jaar moeten er geen veranderingen meer komen. Juist de mensen in de Wajong hebben behoefte aan rust, zekerheid en duidelijkheid, ook vanwege hun (psychische) gezondheid. Anders voorzie ik hele hoge extra kosten voor de gezondheidszorg. Als er iets gewijzigd moet worden in de uitkeringen, pak dan maar de mensen met een wao/wia-uitkering. Zij worden al jarenlang met rust gelaten en veel WAO'ers hebben ten onrechte een uitkering. Maar laat de Wajong met rust! Gelukkig komt de VVD niet alleen aan de macht, dus laten wij massaal op andere, linkse partijen gaan stemmen. Zelf stem ik SP. Die laten de Wajongers tenminste met rust.

Ik denk niet dat de wajong echt een prio zal zijn voor de vvd. Je moet niet vergeten dat de veranderingen die nu in de wajong zijn gekomen ook door de vvd zijn ingevoerd. Daarin staat inprincipe duidelijk dat je tot je pensioen recht blijft houden op wajong. Ik denk dat het wel even afgelopen is met wijzigingen die te maken hebben met de wajong. De enorme toestroom is gestopt de regels zijn vereenvoudigt, het is nu veel goedkoper om de mensen met een uitkering naar werk te begeleiden.

Om je nog meer gerust te stellen de regels werden met steun van FVD door de eerste kamer geloodst, een partij die de toch positieve veranderingen niet hoefde te steunen. Links bleef helaas achterwegen, maar daar kun je opzich ook niet op rekenen.

Het is verder nog maar de vraag of de VVD ook echt de grootste wordt; de oppositie begint pas net met schieten! Er kan echt nog van alles gebeuren.

Als laatste, de veranderingen in de wajong zijn op zichzelf echt wel goed hoor.

quote:

Op 26 januari 2021 schreef andre het volgende:

Het is verder nog maar de vraag of de VVD ook echt de grootste wordt; de oppositie begint pas net met schieten! Er kan echt nog van alles gebeuren.

Vergis je niet, door toedoen van de Coronacrisis maakt de VVD nog steeds grote kans om weer de grootste partij te worden. Zie https://joop.bnnvara.nl/opinies/rutte-mag-het-coronavirus-wel-dankbaar-zijn "Rutte mag het coronavirus wel dankbaar zijn".

Je kan dan ook stellen dat ze pas net begonnen zijn, maar het is een illusie om te denken dat rechtse stemmers ineens links gaan stemmen. Als de VVD kleiner zou moeten worden dan ligt er inprincipe een rol bij FVD, SGP, CDA enz.

Ik denk dat je maar moet afwachten hoe het eruit komt te zien. En je moet je echt niet laten leiden door opie bladen. De verkiezingen zijn nog niet eens begonnen, de eerste tv debatten moeten nog plaatsvinden. Ik voorzie een groei van FVD en ik verwacht dat linkse partijen nog meer zullen inleveren dat is tenminste de trend van de afgelopen jaren.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!