Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Wajonger in gelijk gesteld door UWV
Nieuws
Wajonger in gelijk gesteld door UWV
jan
7570

Quinten van Doorn uit Leeuwarden die een conflict had met het UWV vanwege het stopzetten van zijn Wajonguitkering, is in het gelijk gesteld door de bezwarencommissie.

De 28-jarige Leeuwarder, die een autistische stoornis heeft als gevolg van een aangeboren hersenafwijking, krijgt sinds 2010 een Wajonguitkering. Sinds 2013 verblijft hij met enige regelmaat in de Dominicaanse Republiek, omdat hij zich hier geestelijk beter voelt.

Eind september kreeg Van Doorn echter bericht dat de instantie UWV had besloten de Wajong per direct stop te zetten, omdat uit onderzoek zou zijn gebleken dat hij in februari 2016 niet in Nederland woonde. Er werd een terugvordering van uitkering van ruim 10.000 euro geëist.

Van Doorn bestreed de lezing van het UWV en maakte via zijn advocaat bezwaar tegen het besluit. In de tussentijd dreigde hij wegens gebrek aan inkomsten dakloos te worden.

Donderdag kreeg advocaat Jeroen Achterveld te horen dat zijn bezwaar gegrond is verklaard en de beslissing wordt teruggedraaid. De terugvordering is van de baan.

Het UWV zegt zijn beslissing te baseren op de actuele situatie waarin Van Doorn weer in Leeuwarden verblijft. De man keerde in mei voortijdig terug uit het Caraïbische land vanwege de coronacrisis. Hij liet toen weten niet meer terug te willen.

Het UWV stelt er vanuit te gaan dat Van Doorn ‘niet meer op vakantie zal gaan naar de Dominicaanse Republiek’. En dat, mocht dit wel het geval zijn, het onderzoek naar waar het middelpunt van zijn maatschappelijk leven zich afspeelt, wordt hervat.

https://www.lc.nl/friesland/leeuwarden/Wajonger-in-gelijk-gesteld-door-U...

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!