Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Interesses > wajong, inkomen uit arbeid en hypotheek
Interesses
wajong, inkomen uit arbeid en hypotheek
Alhomaro
21134

Mijn zoon en zijn vriendin willen een nieuwbouw huis kopen. Mijn zoon heeft oude Wajong, arbeidsvermogen en sinds 2 maanden werkt hij naast de Wajong 16 uur per week. Zijn proefperiode loopt over 10 dagen af, maar hij heeft van zijn werkgever wel een intentieverklaring gekregen. Zijn vriendin werkt parttime met een tijdelijk contract en heeft ook een intentieverklaring gekregen van haar werkgever.
Nu zijn ze vanmorgen bij een financieel adviseur geweest voor het aanvragen van een hypotheek en nu beweert die man, dat van mijn zoon alleen zijn Wajong-uitkering, zoals die zou zijn als hij niet zou werken, mag meetellen voor de hypotheek. Ook moeten zij bij de hypotheekaanvraag allerlei meerwerk opgeven, zoals de keuken (ok, dat snap ik nog), maar ook de vloer en de afwerking van de wanden. Hierdoor zouden zij veel meer eigen vermogen moeten inbrengen, dan wanneer die kosten niet opgegeven hoeven worden.
Zij waren eerder al bij de Rabobank geweest en die ging wel uit van het huidige inkomen van mijn zoon en daar hoefden ze ook al die extra's niet op te geven, maar die financieel adviseur beweert dat de Rabobank dit fout heeft gedaan. Heeft iemand hier ervaring mee?

Bedankt voor de links Jan. De onderste 2 had ikzelf al gevonden. De bovenste nog niet. Dit is wel net zo'n situatie als waar mijn zoon nu in zit, maar een duidelijk antwoord vind ik daar ook niet. Zijn bruto inkomen is nu 245 euro hoger, dan wanneer hij alleen Wajong zou hebben. Toch vreemd, als dat dan helemaal niet wordt meegenomen. Misschien kunnen ze beter nog een keer met de Rabobank gaan praten. Ik heb ook niet zoveel vertrouwen in de deskundigheid van deze adviseur.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!