Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > VVD wil de arbeidsmarkt vergaand flexibiliseren.
Nieuws
VVD wil de arbeidsmarkt vergaand flexibiliseren.
D. Mast
11474

Volgens Lodewijk Asscher van de PvdA wil de VVD de arbeidsmarkt verregaand flexibiliseren, lees ik op http://www.nu.nl/politiek/4360482/asscher-ik-word-niet-makkelijker-komen...

quote:

Als u nu om u heen kijkt, zijn er maar weinig partijen in de Kamer en in het maatschappelijk veld die nog vertrouwen hebben in de Wwz. De VVD maakt daar al lang geen geheim meer van. Heeft u dan niet de geringste twijfel of u de juiste weg bent ingeslagen om flex te bestrijden?

"Het is dan goed om te kijken naar de alternatieven die de werkgevers en de VVD bieden. Zij zeggen: je moet onbeperkt flexcontracten geven, de ontslagbescherming versoepelen en stoppen met de cao algemeen verbindend verklaren. Dat betekent dat je als werknemer in je eentje moet onderhandelen over je arbeidsvoorwaarden."

"Dat alternatief leidt tot totale onzekerheid voor alle werknemers in Nederland. Ik wil de andere kant op. We zijn alleen nog niet klaar. Ik wil de kosten tussen flex en vast kleiner maken en strengere regels opstellen voor payrollbedrijven."

Er is natuurlijk een kans dat de PvdA niet in de volgende regering zit. Vreest u voor een scenario zoals bij Obamacare waarbij een nieuw kabinet direct wil beginnen met het afbouwen van uw arbeidswet?

"Het zou een enorme vergissing zijn van de rechtse partijen om de ontslagbescherming af te schaffen. Ze onderschatten hoe belangrijk het voor de middengroepen is dat je niet alleen waardering en salaris krijgt, maar dat je ook beschermd bent tegen willekeur."

"Dat is een totaal ander economisch model waarbij je collega's tot elkaars concurrent maakt. Dat zou desastreus zijn. Dat staat in maart als er verkiezingen zijn op het spel."

WWZ is Wet Werk en Zekerheid.

Krijgt de VVD zo haar zin, dan gaan t.g.v. de vergaande flexibilisering, het afschaffen van de CAO collega's elkaar beconcurreren en wordt het binnen het bedrijfsleven nog een stuk harder dan nu het geval is. Vooral arbeidsgehandicapten zullen daar flink onder te lijden hebben!

Op https://www.cda.nl/actueel/nieuws/we-hebben-de-polder-harder-nodig-dan-o... "We hebben de polder harder nodig dan ooit" lees ik het volgende:

quote:

Het was in de jaren ’90 een belangrijk Nederlands exportproduct: ons unieke poldermodel, waarin werkgeversorganisaties, vakbonden en de politiek overleggen over belangrijke sociaal-economische beleidswijzigingen. Vanuit de hele wereld was er belangstelling voor het ‘wonder van de polder’. Maar nu lijkt op een cruciaal moment de klad te komen in het sociaal overleg. Het is tijd voor nieuw elan en een hersteld vertrouwen in de kracht van onze polder. Partijen als VVD en D66 laten geen gelegenheid onbenut om de rol van sociale partners te bagatelliseren. Een voorbeeld is hun strijd tegen het algemeen verbindend verklaren van cao’s, zodat sectorale afspraken tussen bonden en werkgevers minder belangrijk worden.

Laatst gewijzigd op: 09 december 2016 09:56

quote:

quote:

Toch vreemd dat de VVD dan altijd zo groot blijft terwijl het grootste gedeelte vd bevolking gewone werknemers zijn en niets met het grootkapitaal te maken heeft.

Dat heeft alles te maken met de hypotheekrenteaftrek. We gaan daarover verder op topic "VVD wil de arbeidsmarkt vergaand flexibiliseren" op https://perspectief.uwv.nl/forum/s/vvd-wil-de-arbeidsmarkt-vergaand-flex.... Anders dwalen wij teveel van het onderwerp af.

De hypotheekrenteaftrek staat bij de VVD toch ook allang niet meer als een huis ?


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!