Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
Vrijwilligerswerk
Miss C.
9084

Hallo UWV,

Ik overweeg om vrijwilligerswerk te doen voor een gemeente. Het betreft licht administratieve ondersteuning van mensen thuis, o.a. post openmaken en helpen bij hun persoonlijke huishoudelijke administratie. Het is enkel voor een aantal uren in de week. Ik wil dit gaan doen om te zien of ik mijn concentratieproblemen en administratieve skills enigszins wat kan verbeteren. Als onderdeel van mijn behandeling voor fibromyalgie en ptss werd mij laatst geadviseerd om toch iets te proberen.

Ik wil dit zeker proberen maar ik ben ergens nog wel bang dat ik uitval of dat het mij niet altijd lukt. Ik heb sinds kort een WGA- 80/100% en ben bang dat ik word gekort of erger dat ik opnieuw word beoordeeld op arbeidsvermogen. Mocht het heel goed met mij gaan dan zal ik zelf zeker opzoek gaan naar betaald werk maar daar ben ik nu nog niet. Ik sta pas aan het begin van allerlei behandelingen. Ik wil toch iets kunnen doen en enige betrokkenheid houden met de maatschappij. Hoe gaat UWV hier mee om.

Andere vraag is ik heb 2 kinderen waarvan een 8 jaar is en mocht ik een aantal uren vrijwilligerswerk kunnen doen bestaat er dan een mogelijkheid dat ik recht kan hebben op kinderopvangtoeslag, bijv. via een verklaring van het UWV dat de activiteiten die ik verricht in het kader van mijn behandeling en reïntegratie zijn. De kinderopvangkosten zal ik dan kunnen betalen met de toeslag en een deel uit de uitkering. Zonder kinderopvang zou ik dit vrijwilligerswerk niet kunnen doen. Belastingdienst zegt dat je bij vrijwilligerswerk geen recht heb op kinderopvangtoeslag, doch wel bij een reïntegratietraject.

Hallo Miss C.

Wat goed dat je wilt kijken wat er mogelijk is!

Vrijwilligerswerk valt niet onder re-integratie. Mocht je oppas vinden, dan is het een mooie optie om te kijken hoe het gaat.

Een proefplaatsing is wel een vorm van re-integratie. Op uwv.nl vind je daar meer over.

https://www.uwv.nl/particulieren/voorzieningen/voorzieningen-werk/detail/voordelen-en-regelingen-voor-werkgevers/proefplaatsing

Als gaat werken dan ben je niet meteen je WIA kwijt. Je krijgt dan ook niet zomaar een herbeoordeling.

Om met je mee te kijken kun je contact opnemen met je persoonlijke gegevens.

https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/index.aspx

Met vriendelijke groet,

Janet

Thanks for your sharing,It's really useful for me
https://www.newbestwriter.com

Laatst gewijzigd op: 04 februari 2021 07:09

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!