Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Werken en solliciteren > Vrijwilligerswerk
Werken en solliciteren
Vrijwilligerswerk
Flower89
30888

Ik zit ergens mee ik doe al heel lang 8 jaar vrijwilligerswerk op een dagbesteding met ouderen kunnen ze je dan echt dingen verplichten? Er is daar ook veel veranderd door de bezuinigen vaak ook staan ze alleen met 11 cliënten en wordt er steeds meer gevraagd van vrijwilligers, dan moeten ze gewoon betaalde krachten aannemen... nu wordt er ook van alles bijgehaald dat de mensen meer begeleiding nodig hebben en ook nog op mij moeten letten, ik loop niet hard genoeg ik heb mijn eigen tempo en ik ben te stil, maar zo was ik al 8 jaar geleden en mocht ik ook niet meer meedoen met een spel want dat hoort niet bij de "taken" maar laten ze het toe. Paar jaar geleden gesprekken gehad en toen weer een hele tijd niks gehoord. alles is ook via de vw coördinatoor gegaan. gesprek gehad en nu moet ik weg eind januari . veel stress van is niet niks 8 jaar! Weten dat ik B12 tekort heb en door pdd nos erbij veel moe is nu erger geworden dan toen ik daar net begon helaaashelaas met opstarten in de ochtend, de ene dag beter als de andere dag, maar ik kom toch 2x in de week ik zeg nooit af behalve als ik ziek ben..

Klinkt allemaal herkenbaar
Ik heb ook continue dat alles mis gaat bij mij
Het zou eens een x ook anders gaan

Maar inderdaad vreselijk dat zoiets zelf zo gaat qua Vrijwilligerswerk

Ik blijf alles zo lastig vinden en ja het klopt, lichamelijk krijg je er alleen maar problemen van

En dat is qua Bijstand nog erger, omdat zo erg strikt overkomt allemaal

Ik vind het ook nog eens altijd zo erg ondankbaar gedrag en alles

Plus dat wij??? Kunnen er ja niks aandoen, dat we hebben wat we hebben en toch ben je elke x verplicht dingen te moeten doen

En hierdoor raakt je motivatie zoek, word je erg moe en etc (tja en dat is 's winters toch al wel gauw, sneller moe, een x ziek of wat dan ook)

En alsnog doen ze allemaal, alsof je alles misschien verzint

Hallo Flower89,

Goed dat je hier je verhaal vertelt! Ik ga er van uit dat je ook een Wajong uitkering hebt en van daaruit het vrijwilligerswerk doet. Op zichzelf mag je ook met een vrijwilliger afspraken maken hoe je wilt dat het werk gedaan wordt. Bijvoorbeeld vanuit de gedachte: "het werk is wel vrijwillig maar niet vrijblijvend." Daar zitten wel grenzen aan en ik heb het gevoel,dat die bij jou bereikt zijn. Jammer dat het nu zover is gekomen dat ze een eind aan je vrijwilligerswerk gaan maken en dat je het niet van tevoren goed met een begeleider of coördinator hebt kunnen bespreken!  Dat is misschien wel het advies voor een volgende klus als vrijwilliger: maak goede afspraken over wat ze van je kunnen en mogen verwachten. Als je bij UWV hierover eens praten wil kan dat bij voorbeeld met je Arbeidsdeskundige. Je kunt dat regelen via de Klantenservice. Sterkte met de situatie!

Met vriendelijke groeten,
Harold
UWV Klantenservice 

Dat werd ook tegen mij gezegd het is niet vrijblijvend. In het begin kwam ik daar maar 2 uurtjes, maar er wordt tegen mij ook niet goed gecommuniceerd en word nooit gevraagd hoe het gaat , krijg ik ook het idee dat ik niet serieus wordt genomen , ik doe me best en meer lukt niet helaas, ik kom daar gratis helpen en ik was altijd al rustig zeker met grote groepen want met een spelletje gaat het beter, maar als er zo op me wordt gelet en in de weg loop wordt ik nog stiller . En paar jaar geleden dachten ze al dat ik het niet naar mij zin had ik snap niet waarom ik toen niet al weggestuurd ben, want dit heeft veel te lang geduurd. Zo is het ook niet leuk meer elke keer spanningen. Ik heb nooit begeleiding gehad van UWV bij het vrijwilligerswerk. Er viel weinig te bespreken verder en wordt er ineens van alles bijgehaald bij het laatste gesprek dat er ook cliënten nu zijn die meer aandacht nodig hebben , wordt mij niks verteld over de mensen die daar komen

Is het een mogelijkheid om nog een gesprek met de vrijwilligerswerk coördinator te hebben?

Over bijvoorbeeld wat de vw coördinator als je sterke punten ziet, bij welke taken je goed tot je recht komt, wat voor soort vrijwilligerswerk voor jou geschikt is. En of ze kan bemiddelen of helpen om aan nieuw vrijwilligerswerk te komen.

Ik heb al een gesprek gehad en daarvoor maar ze blijven doorgaan al aangegeven dat het niet lukt op dee manier ben ik er ook wel klaar mee. Ze zeiden ik ben een slimme meid en ergens anders gaat het misschien beter ook voor me rondgevraagd maar de dagbesteding is al klein schalig dus helaas . Ze ziet mij wel iets van administratief werk doen. En over een zorgboerderij maar dat zie ik niet zitten. Ik zei dat ik een werkfittracject ga doen hoop dat me coach snel wat vindt anders val ik in een gat wil ook niet voor een paar weken ander vw gaan doen, wil dan ook wel betere begeleiding dat dit weer niet gaat gebeuren al genoeg meegemaakt. valt niet mee na 8 jaar 2x in de week daar gewerkt te hebben

Beste Flower89,

Die werkfit traject schijnt ook helaas niet veel voor te stellen allemaal
Zou ongetwijfeld voor alles en iedereen (anders zijn of werken)

Maar inderdaad bij alles wel proberen, dat je het naar je zin zal hebben, en dat het past bij je situatie enz

Administratief Werk klinkt mij een beetje vreemd in de oren
Ik heb een studie achtergrond erin, en toch zei mijn coach van: Wij gaan liever niet kijken of je daar verder erin kan ontwikkelen of dergelijke (nu moet ik wel zeggen: Ik heb een lichte verstandelijke beperking)

Maar goed het was denk ik niet alleen gebaseerd op: Of ik het zou kunnen of niet, om erin door te ontwikkelen enz
Er zijn simpelweg geen mogelijkheden meer bij die sector, dat betekent simpelweg: Dat administratie steeds minder word, of op een gegeven moment, op ene of andere manier verdwijnt

In principe leek het wel of die coach daarmee wel liet doorschemeren qua Automatisering/Robotisering

Laatst gewijzigd op: 07 januari 2020 11:31

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!