Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Vragen van Jasper van Dijk (SP) over werken met Wajong.
Nieuws
Vragen van Jasper van Dijk (SP) over werken met Wajong.
Ray
162212

Pagina's

Ik heb mijn bijdrage geleverd. Als er mensen zijn die hun verhaal kwijt willen doe dat dan aub. Dan kunnen wij van de SP er verder mee.

SP had voor ons landsbelang een klein beetje naar rechts moeten buigen op de gebieden van immigratie en vluchtelingen. Dan hadden ze makkelijk in de kamer gekomen. Maar de belangen van de vluchtelingen wogen zwaarder dan het beschermen van onze sociale zekerheid. Soms moet je kiezen. Alle "linkse" partijen verkiezen de belangen van de immigranten en vluchtelingen boven de belangen van de kwetsbare Nederlanders (en ex immigrante) zelf.

Bewijs is groenlinks. Groenlinks had het puntje van verschil tussen alle inkomens al weer verkocht. Er was maar 1 onderwerp belangrijk, de belangen van alle vluchtelingen en immigranten.

>
Zonder steunpilaar wordt het nóg lastiger om nieuwe stappen te zetten in je leven (= werk zoeken én volhouden).

Meer fysieke stress; slechtere gezondheid. Slecht slapen. Er ontstaat een cirkel.
Mentale stress; piekeren, depressies, angsten, hyperventilatie, behoefte tot verdoven van de ongemakkelijke gevoelens (eten, drank, drugs, kopen, etc.). Dat kost geld. En dat is er niet. Dus komen er schulden. Er ontstaat een negatieve spiraal.

Dus, goed bezig om mensen financieel onder druk te zetten. Wanneer ze nergens heen kunnen en geen uitweg zien.
Ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen.
Maar doorgaans niet de sprong naar werk!
En al helemáál niet vanuit de JUISTE overwegingen.

Hiermee creëer je meer problemen.
Gaan we met zijn allen gewoon door naar de GGZ...!
Oh wacht. Da's ook een rommeltje daar.

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 12:28

Als je te maken krijgt met een lagere uitkering, of met fors hogere zorgkosten en je hebt geen aanvullende of vervangende (financiële of voedsel)steun vanuit je familie-, vrienden- of kerknetwerk, heb je een heel groot probleem en liggen geldzorgen, armoede en schulden op de loer! Zorg daarom er voor dat je een goed netwerk om je heen hebt dat jou kan ondersteunen wanneer het lastiger wordt om van je Wajong- of Bijstandsuitkering rond te kunnen komen!

In de tijd voordat de Bijstands- en arbeidsongeschiktheidsuitkeringen kwamen, was je als arbeidsgehandicapte of als werkloze ook veel meer aangewezen op hulp vanuit je familie of vanuit de kerk (bedeling).

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 20:30

Enige oplossing is een niet westerse immigranten stop. Ik probeer het nog 1 maal te onderbouwen.

In niet westerse landen heeft men GEMIDDELD de ruimte niet gehad om net zo sociaal te ontwikkelen als de gemiddelde westerse Nederlander. Die mensen geven dus geen bal om de zorg van andere groepen mensen. Zeker niet om de chronische psychiatrie, wat in de Nederlandse cultuur zelf al niet wordt begrepen. Veel Moslims willen niet eens belasting betalen. Zolang dit een klein groepje is, is dit nog geen probleem. Maar wordt deze groep groter hebben ze steeds meer politieke invloed en zullen ze voor hun eigen voorzieningen kiezen. Ook zullen ze hard voor hun eigen soorten vluchtelingen opkomen die hier ook willen wonen. Samen met rechts (VVD en PVDA, pro EU) zal de sociale zekerheid steeds sneller afkruimelen. Samen met dat deze groep voor extra concurrentie op bepaalde lagen van de arbeidsmarkt zorgen, maakt dit aantrekkelijk rugsteun van de VVD.

DIT IS ER DUS MIS IN NEDERLAND

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 20:36

Waarom denken jullie dat heel grondslag GGZ naar de gemeente is gedumpt waardoor het nu enkel als een WELZIJNS probleempje wordt gezien? Simpel.
Het geld dat nu aan de gemeentes beschikbaar wordt gesteld kan nu voor hele andere doelgroepen worden gebruikt. Mensen met een immigratie probleem maken ook gebruik van de WMO en die plukken van de extra regelingen en budgetten nu de vruchten. Nu hebben de groepen mensen die helemaal niet chronisch ziek zijn, maar een cultureel probleem hebben ineens recht op een WMO PGB, of andere budgetten ooit bestemt voor chronisch zieken.

Chronische Stoornissen als Autisme zijn nu tot hetzelfde gedegradeerd als een cultuur of opvoed probleem.

Op welke partij stem je, Reinieronline? Als ik jou hier zo hoor over asielzoekers, lijkt mij dat je op de PVV stemt. Nou, denk nu niet dat Wilders echt opkomt voor de zwakkeren in onze samenleving, hij moet ook niets van de GGZ en psychiatrische patiënten hebben. Hij komt bij de VVD vandaan en toen hij in de VVD-fractie in de Tweede Kamer zat, was hij erg hard naar mensen met een uitkering. Zo wilde hij de Bijstand verlagen, de huurtoeslag korten, enz. Wilders doet zich sociaal voor om stemmen onder arbeiders en chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. Maar als hij echt aan de macht komt, zal hij als een blad aan een boom omdraaien en samen met de VVD en FvD (Forum voor Democratie van Baudet) een snoeihard rechts beleid voeren naar Wajong'ers en mensen in de Bijstand! Ook zullen we met totale onvrijheid te maken krijgen. Een voorteken daarvan is dat de PVV op sociaaleconomisch gebied veel met de VVD meestemt in de Tweede Kamer. Zie ook https://www.facebook.com/PVVOntmaskerd/

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 21:30

quote:

Op 24 augustus 2017 schreef reinieronline het volgende:

Chronische Stoornissen als Autisme zijn nu tot hetzelfde gedegradeerd als een cultuur of opvoed probleem.

Wie zegt dat in de politiek en kun je het ook onderbouwen?

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 21:32

quote:

Op 24 augustus 2017 schreef reinieronline het volgende:

In niet westerse landen heeft men GEMIDDELD de ruimte niet gehad om net zo sociaal te ontwikkelen als de gemiddelde westerse Nederlander.

Allereerst vind ik dat ieder mens recht heeft op zijn eigen mening en ieder zijn eigen waarheid heeft.

Wanneer ik dan ook een andere visie heb over het vreemdelingenbeleid dan jij, Reinier, hoef ik dit ook niet persé duidelijk te maken.

Maar onjuistheden zet ik graag recht. En ik ben het dan ook niet eens met het stukje uit de quote. On deze andere culturen zorgt men JUIST voor elkaar. Wordt er zorg gedragen voor kwetsbaren on de gemeenschap. Worden kinderen van anderen in de gaten gehouden en op hun gedrag aangesproken.
Wat de overheid nu van ons verlangt; dat we meer boor elkander gaan (mantel)zorgen en dus minder door de staat worden verzorgt. Dát is juist hetgeen dat wij met zijn allen van "de Moslims" en andere culturen kunnen leren.>>
PS: enne... zo vreselijk sociaal zijn wij Hollanders trouwens helemáál niet.

Laatst gewijzigd op: 24 augustus 2017 21:52

>
Tevens.
En veel vluchtelingen zijn bovendien nog hoog opgeleid ook (en meer vermogend, anders waren ze niet zo ver gekomen) en wanneer hun diploma's nou eens hier geaccepteerd zouden worden, dan is er helemaal geen sprake van verdrukking op de arbeidsmarkt. Dan werken ze op hoog niveau!
EN daarnaast niet te vergeten, dat het vaak de mensen van allochtone afkomst zijn die hier alle sjeit en kakbaantjes uitvoeren, omdat "Jan met de Pet" er zijn neus voor ophaalt.

Het hele systeem is naar zijn grootje. Dáár gaat het om.
Want zolang hogeropgeleide niet op hun plek komen, omdat ze niet worden aangenomen, want "geen ervaring" want de baas wil het neusje van de zalm. En se WO-HBO'ers gaan MBO banen bekleden. En zij worden verkozen boven MBO'ers, want ook díé baas wil het neusje van de zalm en kan goedkoper méér verantwoordelijkheden geven aan zijn medewerker.......
Wie drukt wie dan weg?
En in deze chaos moeten er ook nog arbeidsgehandicapten een kans krijgen..?
Bluh :-(

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!