Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Vereenvoudiging Wajong > Vragen over de nieuwe Wajong-regels en jouw situatie
Vereenvoudiging Wajong
Vragen over de nieuwe Wajong-regels en jouw situatie
Eva - moderator namens UWV
6740

We merken dat we een deel van de vragen over de nieuwe Wajong-regels helaas nog niet kunnen beantwoorden en dat vinden we oprecht vervelend en we begrijpen dat dit voor veel onbegrip en onrust zorgt.

Het is op dit moment zo dat wij de precieze veranderingen voor jouw situatie nu nog niet kunnen berekenen. Dit komt onder andere omdat het garantiebedrag (voor Wajongers met inkomen uit werk) nog moet worden vastgesteld, dit gebeurt in december. Hierover krijgen de meeste Wajongers een brief rond half januari. Ook is vanaf half januari je betaalspecificatie op uwv.nl/mijnuwv zichtbaar, waarin je kan zien wat je uitkering wordt.

Wil je weten wat de veranderingen voor jou betekenen, vul dan de Beslisboom op uwv.nl in. Hier vind je ook de Rekenhulp waarbij je de hoogte van je bruto Wajong-uitkering met ingang van 1 januari 2021 kan berekenen. De hoogte van het garantiebedrag is hierin niet meegenomen. Overigens heb je over de exacte hoogte van je uitkering pas bij de uitbetaling in januari meer zekerheid.

Algemene informatie over de veranderingen staat op uwv.nl/veranderingenwajong. Heb je nog niet voldoende informatie of een specifieke vraag? Je kunt natuurlijk altijd in je beveiligde omgeving van uwv.nl (bij ‘Mijn berichten’) een vraag stellen over je eigen situatie. Je krijgt dan binnen 2 werkdagen antwoord.

Vriendelijke groeten,

Eva

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!