Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: WIA > Voor- en nadelen IVA
WIA
Voor- en nadelen IVA
Appeltje
34984

Hallo allemaal,
Wat fijn dat er een forum is voor (deels) arbeidsongeschikten.

Ik heb een vraag over WIA/IVA:

Mijn partner is vanaf 2012 langzaam in een burnout geraakt. In 2014 is zij, na een mislukte reïntegratie bij dezelfde werkgever, ontslagen.
Hierop volgde in 2014/2015 een serie testen en de administratieve rompslomp die daarbij hoort. Zij hoorde toen dat ze voor 80-100% afgekeurd was.

De afgelopen jaren bestond al het contact met de WIA-specialist uit ongeveer 1x per jaar een mailwisseling. Vorig jaar werd daarin gemeld dat ze in januari dit jaar een herbeoordeling zou krijgen bij het UWV.

Nu heeft zij in plaats van een herbeoordeling een voorstel ontvangen van de WIA specialist van haar oude werkgever, dat stelt dat ze zo de IVA in kan (wederom via de mail ontvangen). De voordelen hiervan zijn geen reïntegratie plicht en een iets hogere uitkering.

Mijn vriendin voelt zich nog niet 100% beter, maar het gaat zeker de goede kant op en zij wil wel weer aan het werk. Denk aan 1 of 2 dagen per week. Zo denkt ze aan een opleiding tot ervaringsdeskundige. We hebben eigenlijk zitten wachten tot de nieuwe herbeoordeling, en nu deze achterwege blijft weten we niet wat wijsheid is.

We hebben het gevoel dat haar oude werkgever zich van haar af wil maken. Deze zou namelijk vanaf het moment van ontslag 10 jaar verantwoordelijk zijn voor een goed begeleide en kostendekkende reïntegratie.

Onze vragen zijn:
- op het moment dat zij de IVA ingaat, vervallen dan de verantwoordelijkheden van haar oude werkgever mbt opleiding/reïntegratie?
- in hoeverre werkt het feit dat zij een IVA status heeft afschrikwekkend voor nieuwe werkgevers?
- wat gebeurt er als zij deze IVA-uitkering weigert?

Bij voorbaat dank,

Appeltje en partner (eitje)

Beste Appeltje & Eitje,

Jullie hebben een aantal vragen over de WIA-uitkering en graag geef ik jullie hier meer informatie over.

Zodra de IVA-uitkering ingaat, dan vervallen inderdaad de re-integratieverplichtingen van haar oude werkgever.

Als jouw partner een sollicitatie heeft, dan hoeft ze de werkgever niet te vertellen dat ze een WIA-uitkering heeft. Een voordeel om het wel te vertellen is zodat er financiële voordelen zijn voor de werkgever als hij jouw partner(eitje) aanneemt, daardoor zijn de financiële risico’s voor de werkgever kleiner.

1/2

De voordelen kun je hier zien. 

Zodra Eitje is aangenomen, zal ze volgens de wet binnen 2 maanden moeten vertellen dat ze een WIA-uitkering heeft, maar alleen als de werkgever daarom vraagt. Ze hoeft dan ook niet te vertellen welke ziekte ze heeft (gehad).

Je vraagt ook wat er gebeurd als jouw partner een IVA-uitkering weigert. Zodra ze van de WIA-aanvraag/IVA afziet, dan krijgt ze geen uitkering. Ik raad je aan om dit altijd eerst te bespreken met de arbeidsdeskundige of verzekeringsarts  van UWV.

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam

 

2/2


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!