Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Veel volwassen Wajongers wonen nog bij hun ouders.
Nieuws
Veel volwassen Wajongers wonen nog bij hun ouders.
rosman
17137

Ik las een artikel in uwvperspectief over dat veel volwassen Wajongers nog bij hun ouders woningen.

Ik als 30ste woon nog thuis bij mijn moeder.

Veel van mijn leeftijd wooningen op hun zelf.

Waar om woon ik nog thuis als wajonger ? 

Ik heb het geld niet om op me zelf tegaan woningen.

Ik bedul daar mee je huisinrichtingen je witgoed ( gasfronuis koelkast  wasmache en zo voort.

Als wajonger hou je zo weinig over van uitkeringen dat je gewoon niet meer kan spaaren.

En dan komt er ook 01-01-2018 een korten op je wajonger uitkering 73 euro netto minden permaand heb ik uitgerekend.

Kan ik het helpen dat ik door mij ziete niet kan werken? 

Word je gewoon gestraft!

En daar bij is de huur van een woningen niet tebetalen ook met huurtoeslag is het bijna niet te doen als wajonger.

Daar om vind het het helemaal niet zo raar dat wajongers nog thuiswoninen en dat geld niet allen voor mensen met een wajonge uitkeringen.

Ik en me moeder kunen heel goed met elkaar vinden en deelen de maandelijks huishoudenkosten.

Dit wou ik even kwijd.

Wens iederen op dit forum een fijn weekend toe! 

Met vriendelijk groeten A.Rosman 

 

 

Kan lastig zijn maar ik heb ook wajong en woon ook op mezelf, zoals wel meer mensen met wajong of bijstand of een ander minimum inkomen. Je huis inrichten kost vaak geld maar veel kan je tweedehands of zelfs gratis op de kop tikken. De meeste meubels in mijn huis hebben niet meer dan twintig euro gekost. Kleding kan je ook vaak tweedehands kopen.

Tegenwoordig zijn er ook nieuwe woonvormen aan het ontstaan, zoals leegstaande gebouwen die worden omgevormd tot woningen. Bij mij in de buurt ook. Lage huren en gemeenschappelijke voorzieningen en activiteiten en bovenal een sociaal gebeuren.

Verder kan je, als je gezondheid het toelaat, bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Soms krijg je daar een vergoeding voor. Plus dat de verwarming uit kan als je van huis bent.

Als je een beetje met geld om kunt gaan is het prima te doen. Ligt er natuurlijk wel aan of je een heleboel bijkomende zorgkosten hebt. Maar ik kom echt geen geld tekort. En hoef helemaal geen tweedehands spullen te kopen en eet behoorlijk veel en goed. Als ik dat kan, zou ik niet weten waarom een ander dat niet kan. 

Als Wajong'er kun je prima op je zelf wonen, alleen moet je wel zuinig zijn. Is ook erg afhankelijk van je stookkosten, woon je in een slecht geïsoleerd huis dat zul je maandelijks veel meer kwijt zijn aan gas dan wanneer je in een goed geïsoleerde woning woont.

Ik ben 33 en woon op mezelf, ik heb heel mijn leven ook goed met geld om leren gaan, dus mij gaat het heel goed af, dingen kunnen wel wat kosten, maar daarom spaar ik ook altijd zoveel ik kan. Ik snap dat het niet voor iedereen zo kan gelden en ja je leert vanzelf wel goed op je geld te letten als je zelfstandig woont, dat zal je vanzelf wel inzien. Goed nadenken over wat je van belang vind om te kopen en af en toe iets leuks kopen, kan ook gewoon, je moet alleen meer rekening houden met als er dingen stuk kunnen gaan in je huisje, daarom spaar ik ook. Je moet rekening houden met dingen, maar je kan nog altijd genieten van veel dingen, is mijn mening dan he.

Laatst gewijzigd op: 01 november 2017 22:00

Ik woon als Wajong'er op mezelf. Het gaat allemaal prima. Kan leven hoe ik dat wil. Ben niet rijk, maar ook niet heel arm.  HEB OP HET MOMENT 17.000 SPAARGELD. Het is maar net hoe je leeft. Ik heb geen auto. Dat scheelt al heel veel. Leef verder vrij LUX.

Je zou bijzondere bijstand aan kunnen vragen en aan de gemeente vragen of ze willen betalen voor je inrichting. Nee heb je en ja kun je krijgen. :D

Laatst gewijzigd op: 02 november 2017 02:59

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!