Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Vakbondsleden met arbeidsbeperking voeren actie in Goes
Nieuws
Vakbondsleden met arbeidsbeperking voeren actie in Goes
D. Mast
4490

Via de Faceboekgroep "Arme kant van Nederland" op https://www.facebook.com/groups/404430659624535/ kwam ik op http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/99083/Vakbondsleden-met-arbeidsbeperk... "Vakbondsleden met arbeidsbeperking voeren actie in Goes". Daarin het volgende:

quote:

Vakbondsleden met arbeidsbeperking voeren actie in Goes

Leden van vakbonden FNV en CNV met een arbeidsbeperking hebben dinsdagmiddag in Goes actie gevoerd bij het congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) in de Zeelandhallen. Ze wilden hiermee aandacht vragen voor goede collectieve arbeidsvoorwaarden voor mensen die vallen onder de Participatiewet.

Negeren
Een zestigtal actievoerders uit heel Nederland was naar de Zeelandhallen gekomen om hun stem te laten horen aan de 2500 gemeentebestuurders en ambtenaren. "De Participatiewet is in 2015 van kracht geworden, maar voor deze werknemers is er landelijk nog altijd niets geregeld aan arbeidsvoorwaarden. De VNG moet dit regelen en kan deze groep niet blijven negeren", aldus FNV-bestuurder Peter Wiechmann.

"Deze mensen krijgen het minimumloon, hebben geen recht op reiskosten en bouwen geen pensioen op. Als ze straks met pensioen gaan vervallen ze in armoede. Dat moet niet kunnen in Nederland", vult FNV-collega Jan Braam aan.

De kwestie staat niet op de agenda tijdens het VNG-congres. Toch hoopt Wiechmann dat de Nederlandse gemeenten er snel mee aan de slag gaan. "Ik heb niet de illusie dat deze actie op korte termijn iets gaat veranderen, maar ik merk wel dat de discussie op gang gekomen is binnen de VNG. Morgen is er nog geen cao, maar ik hoop wel aan het eind van dit jaar. Uiteindelijk gaan we winnen

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!