Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > UWV Wajong-panel
Nieuws
UWV Wajong-panel
Saraya - moderator namens UWV
29627

Op het forum zien we vaak goede ideeën voor verbetering van de dienstverlening voorbij komen. Je kunt hier vanaf nu ook echt iets mee doen. Via het UWV Wajong-panel kun je je mening, tips en ideeën met ons delen. In dit artikel lees je hier alles over.

Ik begrijp uit deze oproep (en het artikel) dat je eerst in het UWV Wa-jong panel moet gaan zitten eer je een mening over de dienstverlening door het UWV kunt geven?

Bijvoorbeeld dat Wa-jong'ers als potentiële criminelen behandeld worden die, gezien de opgelegde boetes en inhoudingen op uitkeringen, al bij voorbaat verdacht zijn van handelingen tot fraude en regelovertreding. Een bejegening van de medemens die kennelijk heel normaal wordt gevonden binnen de burelen van het UWV.

Een opvatting als deze kan dus enkel geuit worden door zitting te nemen in het Wa-jong panel?

@Hans14over14

Natuurlijk mag jij hier ook je mening uiten. Daar is het forum juist voor bedoeld.

Naast dit forum is er dus ook een UWV Wajong-panel. Het één sluit het ander niet uit. Als jij mee wilt helpen om de dienstverlening te verbeteren kun je je hiervoor aanmelden.

Laatst gewijzigd op: 04 november 2019 16:50

@Saraya @Jan Willem
Dit kan toch niet serieus bedoeld zijn,
dat aan Wa-jong'ers gevraagd wordt om zitting te nemen in een UWV panel om de dienstverlening door het UWV met een kritische blik te bespiegelen.

Dat is de Wa-jong'er vragen om vrijwillig harakiri te plegen.
Welke Wa-jong'er is er nu zo zot om kritiek op het UWV te leveren en daarmee het voortbestaan van zijn of haar uitkering te riskeren?
Het is als de beul die de strop met een hand omhoog houdt en het publiek vraagt wie zijn nek er even in wil steken.

De bedenkers van dit idee zullen vast een enorme voorpret hebben gehad.

@Hans14over14

Ik vind het prima dat je kritiek hebt op het UWV. Heel begrijpelijk zelfs als je in het verleden nare ervaringen hebt gehad.  

Wel wil ik je vragen om je mening te baseren op feiten. Het UWV Wajong-panel wordt uitgevoerd door een onafhankelijk onderzoeksbureau. Dit is ook te lezen in het artikel. Het riskeren van je uitkering is totaal niet aan de orde. Hopelijk begrijp je dat het verspreiden van onjuiste informatie niet de bedoeling is.

Laatst gewijzigd op: 07 november 2019 11:15

@Jan Willem
Beste Jan Willem, hoe kan in vredesnaam een geuite mening als hierboven gezien worden als het verspreiden van onjuiste informatie.
Daarbij, er zijn in deze kwestie niet eens feiten waarop wie dan ook zich kan baseren.

Er zullen heus wel meer Wa-jong'ers zijn die zich afvragen of anonimiteit bij deelname aan het panel gewaarborgd is; iets wat een zeer logische verontrusting is.

Hans.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!