Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Opleiding en re-integratie > Uitnodiging voor een coachinggesprek
Opleiding en re-integratie
Uitnodiging voor een coachinggesprek
vlinder004
34457

Ik heb gisteren een uitnodiging gekregen voor een coachinggesprek a.s maandag.
Terwijl ik in 2016 een startgesprek heb gehad over reintregratie en heb gezegt dat ik verder met rust gelaten wil worden door UWV en dat als ik wel hulp wil bij reintregratie dat ik zelf contact opneem met UWV. maar nu krijg ik zo'n brief.
en mijn situatie is niet veranderd, en zie het echt niet zitten om reintregratie te doen. Ik heb een oude wajong en toen was ik niet verplicht om aan de reintregratie mee te doen. is dat nu nog zo, en wat kan ik doen? heb zo geen zin in die gesprek. heb er nu stress door.

groetjes vlinder004

Helaas is door de overheid besloten om oud wajongers die hebben afgezien van ondersteuning door uwv elk jaar lastig te gaan vallen met een nieuw gesprek om te kijken of ze nu wel ondersteuning willen. https://perspectief.uwv.nl/artikelen/uitnodiging-uwv-aan-wajongers-voor-...

Maar er is niks veranderd aan jouw rechten en plichten dus je kan ook nu gewoon weer af zien van ondersteuning ed.

Wat je ook zou kunnen doen is degene met wie je die afspraak hebt een bericht sturen en aangeven dat jouw situatie niet veranderd is dat de afspraken die in 2016 gemaakt zijn niet zullen veranderen en dat een gesprek dus geen zin heeft. Ik kan het zo snel niet vinden maar ik weet dat bij een paar mensen op dit forum die contact hebben opgenomen en zo'n bericht hebben doorgegeven het gesprek toen niet doorging.

Hier https://perspectief.uwv.nl/forum/s/telefonisch-benaderen-van-oude-wajong... en >

ik heb al via werk.nl een bericht gestuurt, maar kreeg net een bericht terug dat het wel aanraad om op afspraak te komen. maar het kan ook telefonisch zei ze. dus heb haar een bericht gestuurt dat ik het liever telefonisch wil. ik ben benieuwd wanneer ze mij gaat bellen

Vlinder004

Kun je ons op de hoogte houden hoe je gesprek ging wat ze vroegen. En of je geen reintergratie hoeft

Sowieso ben je verplicht om in gesprek te gaan. Ook al wil je nog steeds geen hulp. Dat is het nadeel als er Arbeidsvermogen bij je is vastgesteld.

Als je niet komt opdagen kunnen er sancties volgen zoals korten op je Wajong.

Ik heb hetzelfde aangegeven in 2016, en ben in augustus dit jaar ook voor een gesprek geweest. Als je nog steeds niet kan werken, geen hulp wilt, dan kan je weer hetzelfde aangeven. Echter zoals boven ook gezegd is word je elk jaar hetzelfde gevraagd.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!