Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Uitgenodigd voor coachingsgesprek
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Uitgenodigd voor coachingsgesprek
maarten95
662412

Hallo,

Ik heb een brief ontvangen voor een coachingsgesprek. Terwijl ik verleden jaar nog in een werktraject zat. Heb tevens in 2017 een coachingsgesprek gehad.

Kunnen jullie mij vertellen wat me te wachten staat?

Ik denk dat als jij nog ergens mee bezig bent (als Tegenprestatie zijnde) dan kan het ook gewoon een gesprek zijn waarin gevraagd word: Hoe het gaat

Maar is dat niet het geval en zijn er trajecten geweest maar die ook weer voldaan zijn of dergelijke, met andere woorden, zit je 7 dagen thuis bijvoorbeeld

Dan denk ik dat het erom zal gaan: Dat ze weer verder zullen gaan kijken met je situatie en kijken alsnog qua werk ofzo

Want dat gaat vaak zo op die manier

Wat je dan het beste kunt doen en/of proberen ter voorbereiding?

Kijk in je omgeving wat je kunt doen of wat je wil gaan doen en geef dat aan in je gesprek (hopelijk werkt dat mede)

Het helpt wellicht wanneer je ook zelf wat initiatief toont (niet door zelf op vacatures te klikken of te reageren) maar gewoon door er eventueel naar te kijken via de officiële website (of zoals ik al aan geef: Kijken wat er in de buurt is en zit en daaraan vragen of je daar wat mag en/of kan doen eventueel

Vervolg:

Omdat ik vrees als je zelf geen opties weet te zeggen of aan gaat geven (dan gaan zij dit voor je invullen) en dat natuurlijk wel in zo een afspraak (maar goed ik weet dat zoiets stressvol kan zijn of worden)

En daarom is het meer van: Als je zelf dingen vraagt en/of probeert dan probeer je er wat aan te doen en er wat mee te doen

Ik denk niet echt dat er andere dingen en/of vragen zijn te stellen of voor te bereiden
Maar ja dit kan daarintegen (Wel afhankelijk zijn aan de Wetgeving) ik had ergens hier op deze forum al wel gelezen: Dat ze toch weer opnieuw dingen van plan zijn (en of dit positief is, vind ik met dit kabinet dat er zit, altijd een vraagteken) het is zelfs een vraagteken of die Minister van Gehandicaptenzaken serieus genomen zal worden

In ieder geval dit is sowieso wat ik je kan zeggen en mee kan geven ervoor, verder ben je altijd overgelaten helaas aan wat besloten word

Hallo Maarten95,

Welkom op het forum! Ik lees dat je bent uitgenodigd voor een coachingsgesprek en graag wilt weten wat je te wachten staat. Ik geef je daar graag informatie over.

Een coachingsgesprek is er vaak om te vragen hoe het nu met je gaat. Op die manier kunnen we kijken of alles goed gaat of dat je misschien ergens tegenaan loopt. We denken dan graag met je mee, wat we allemaal voor je kunnen betekenen.

Je hoeft je voor het gesprek eigenlijk niet voor te bereiden. Natuurlijk zou je, als je dat fijn vindt, wat steekwoorden kunnen opschrijven over zaken waar jij het graag over wilt hebben. Zo kun je deze tijdens het gesprek meenemen en met je arbeidsdeskundige bespreken.

Kortom geen zorgen, vertel vooral hoe het met je gaat en wat jij verwacht of wilt van UWV. Succes!

Met vriendelijke groet,

Marjolein
UWV Webcareteam

Ik heb gisteren ook een oproep gehad voor een coachingsgesprek.

Die gaat sowieso leuk worden. Ik heb vorig jaar zelf bemoeid met de belactie, en mede daardoor is er nog een stuk geplaatst door UWV om de zorgen bij Wajongers weg te nemen.

Jammer genoeg heb ik een andere arbeidsdeskundige zie ik. Maar ik heb genoeg te vertellen. Wat ik heb gedaan wat betreft actie voeren, als SP lid, zaken heb kunnen veranderen. Goede contact heb met diverse Kamerleden, UWV woordvoerders en SZW woordvoerders. Zelf ook contact heb met Randstad Participatie etc.

Goed bezig! Moest komen omdat mijn vrijwilligerswerk gestopt is. Heb die via mijn UWV doorgegeven. Gaan nu kijken of ik eventueel bij hun op kantoor kan werken als er iets vrij mocht komen.

Hallo maarten95, Is het allemaal goed verlopen?

Gisteren ben ik ook geweest naar het gesprek. Was een goed en open gesprek die bijna 1,5 uur geduurd heeft. Het zou nog langer duren als ik niet was opgestaan.

Ze had veel respect voor mij, en voor wat ik gedaan heb. Daarom vind ze het ook jammer dat iemand als ik langs de zijlijn blijft staan.

We hebben afgesproken dat we contact houden, ook via de email, heb vandaag nog met der gemaild. Daarnaast hoopt ze dat ik aan mezelf ga werken. De dingen waarmee ik zit oplos, en volgend jaar klaar ben voor de volgende stap.

Ik word nergens toe gedwongen, en bepaal zelf wat ik wil en doe. Ze is alleen bang dat mensen met arbeidsvermogen gegeven moment elke baan maar moeten accepteren, en niks meer zelf kunnen bepalen.

Daar ben ik niet bang voor gezien ik zelf in de politiek zit. In de toekomst kan alles, maar voor nu zijn er geen plannen bekend.

Beste Ray,

Voor de toekomst is het misschien fijn?:

Dat mensen die een Wajong hebben of wellicht WIA? En gaan werken? Tot de norm van zeker de Bijstandsnorm mogen bijverdienen (deze ligt momenteel op: 1390€)

Weet je waarom ik dit zeg?: Omdat het extra lasten zijn geworden die mensen met een Wajong of WIA hebben, deze hebben eventueel een partner (die werkloos is) en dan moet je Bijstand erbij vragen

Ik heb deze situatie op dit ogenblik, ik probeer er goed mee om te gaan verder (maar vind het moeilijk)

Daarnaast wilde ze ook ff hebben: Dat wij Gemeentelijke Belastingen moeten betalen, terwijl jij bij de Bijstand per persoon: 5000€ mag sparen: Vervolgens Nibud komt nu met een nieuwe berekening: Dat jij ook daadwerkelijk: 5000€ moet sparen voor tegenvallers

Al het geld dat wij hadden?: Is in het huis gegaan, en in het leven: Ik heb vanaf mei tot aan nu: Moeten wachten om een aanvulling te doen

Vervolg:

Omdat zij vragen gelijk vanaf dag 1: Bij Bijstandsaanvraag om verplichtingen
Nu heb ik geluk gehad dat ik zo slim was geweest: Om de Krantenwijken niet te gaan opzeggen, maar goed nu blijk ik er juist vandaag in de laatste afspraak die ik heb gehad nu (inkomsten afspraak) dat het ook werkweigering was geweest (wel even fijn om dit dus nu te weten)

Goed in ieder geval: Nu vechten we die kwijtschelding maar aan qua Gemeentelijke Belastingen, want ik zei zo mooi: Al haal ik mijn geld van de bank af?: Dan u ziet dan alsnog dat ik zo hoog stond, maar goed ze konden allemaal zien dat er zoveel in dit huis gestopt moest worden, en nee je kan niet alles Tweedehands, Meubels hebben wij echt wel tweedehands gedaan bijvoorbeeld, maar verf?: Behang? Vloer? Lampen? Dit hebben wij allemaal nieuw moeten doen dat sowieso
Bank had ik zelfs via mijn lieve ouders gekregen, waar wij zo blij mee zijn enz

Laatst gewijzigd op: 23 augustus 2019 21:15

Vervolg 2:

Maar ja helaas is er dus bijhoorlijk wat nodig voor het inrichten van een huis, en dan voelt het wel zo krom, dat dit niet eens kan of mag zo voelt het nu

Ik heb nu voor buiten bijvoorbeeld?: Nog steeds niks voor in onze tuin, om op te kunnen zitten, een Picknickbank lijkt mij het leukste (dat vind ik echt mooi)

Zwembadje wat veel mensen doen? Ook dit jaar dus geen eens mogelijk geweest, eigenlijk zou dat er dan bovenop komen nog

En mocht ik dan nooit op mijzelf gaan wonen?

Ik heb al lopen wachten tot en met mijn 27e, ik heb de Gemeente al een hoop geld uitbespaard, dit is ook nu in het heden zelfs het geval

Ik doe al zo hard mijn best? Maar helaas zit er overal een grens op

En wij hadden nu juist net de mazzel, precies een mooie plekje kunnen kiezen nu, en precies perfect ook qua huurprijs (en dat na 1 jaar inschrijving al)

Ja huren valt ook niet mee, maar daar kunnen jullie over meepraten weet ik zeker


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!