Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Tv-programma De Monitor: Illya Soffer over keuringen UWV
Nieuws
Tv-programma De Monitor: Illya Soffer over keuringen UWV
D. Mast
12600

Op https://iederin.nl/nieuws/18014/tv-programma-de-monitor--illya-soffer-ov... het volgende:

quote:

Tv-programma De Monitor: Illya Soffer over keuringen UWV
Foto Illya Soffer

Tv-programma De Monitor doet onderzoek naar het UWV. In de uitzending van 9 april aandacht voor de klachten over de keuringen die de uitkeringsorganisatie doet. Ieder(in)-directeur Illya Soffer in de uitzending: ‘Verzekeringsartsen lijken nauwelijks geïnteresseerd in het onderzoek dat er al ligt.’

Veel mensen die gekeurd worden door het UWV voor een arbeidsongeschiktheidsuitkering zijn onder behandeling van een specialist. Een veelgehoorde klacht is dat het UWV tot heel andere oordelen komt dan de behandelend specialist.

Kennis
Patiënten met zeldzame of complexe aandoeningen hebben het idee dat keuringsartsen geen goed beeld of onvoldoende kennis hebben van hun ziekte. Laat staan dat ze kunnen bepalen of iemand met die aandoening kan werken. Patiënten­verenigingen denken dat het ontbreken van de informatie zorgt voor slechtere keuringen.

Bezwaar
Ieder(in)-directeur Illya Soffer zegt daarover in De Monitor-uitzending: ‘Wij horen terug dat de verzekeringsarts nauwelijks geïnteresseerd lijkt te zijn in het onderzoek dat er al ligt.’ Door het ontbreken van die informatie verlopen de keuringen niet goed en komen mensen in grote problemen. Ze komen in de situatie dat ze worden goedgekeurd voor werk dat ze niet aankunnen. Tekenend is dat één op de vier mensen die bezwaar maken tegen de uitslag van zo’n keuring, alsnog gelijk krijgt.

Uitzending is terug te kijken op https://demonitor.ncrv.nl/uwv/patintenverenigingen-patinten-worden-verke...

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!