Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Toewijzen doelgroepverklaring aangepast
Nieuws
Toewijzen doelgroepverklaring aangepast
jan
4180

UWV kent de aanvraag voor een doelgroepverklaring toe als wordt voldaan aan de voorwaarde dat de aanvrager in de kalendermaand voorafgaand aan de indiensttreding recht had op een uitkering of arbeidsondersteuning. Is dit niet het geval – bijvoorbeeld bij een al lopende dienstbetrekking omdat iemand via de Praktijkroute tot het doelgroepregister is toegelaten – dan wijst UWV de aanvraag af.

Veel aanvragen voldoen wel aan de voorwaarde voorafgaand aan de aanvang van de dienstbetrekking, maar niet aan de voorwaarde in de kalendermaand voorafgaand aan de aanvang van de dienstbetrekking.

Dit wordt opgelost door in de betreffende bepalingen in de Wet tegemoetkomingen loondomein het begrip “kalendermaand” te wijzigen in “maand”. Bovendien geldt, om praktijkroutesituaties niet buiten de doelgroep van het loonkostenvoordelen te laten vallen, ook de toevoeging: “of op de eerste dag van de dienstbetrekking”.

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!