Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: WIA > terugbetaling uwv
WIA
terugbetaling uwv
michel71
580212

Goedenavond samen, ik heb een vraagje ,ik was voor 65% afgekeurd ,voor 35% heb ik nog gewerkt, echter de laatste keuringsarts heeft geen akkoord gegeven om het werk te blijven doen (hersenoperatie blijvende schade: sneller moe en onverschilliger)
daardoor zat ik thuis met dramatische inkomensdaling als gevolg ,heb nooit geweten hoe mijn uitkering was opgebouwd. Per toeval ben ik hier achter gekomen. Herkeuring aangevraagd bij uwv ben nu voor 100% afgekeurd, echter uwv betaalt maar voor een jaar terug??? klopt dit ?
vind dit erg wrang heb nooit iets van hun gehoord en heb op eigen initiatief deze herkeuring aangevraagd
Gaarne jullie advies

Mag ik vragen of dit een Wajong uitkering of een WIA uitkering betreft?

(Bij een WIA uitkering past het waarschijnlijk beter onder thema 'WIA').

Laatst gewijzigd op: 27 december 2019 09:51

Hoi Michel,

Welkom op het forum. Je hebt ons (per ongeluk) een mail gestuurd waarin je aangeeft dat het om een WIA-uitkering gaat. Ik heb je vraag daarom verplaatst naar het thema WIA.

Webcare zal vandaag antwoord geven op je vraag. Ik wens je een fijne jaarwisseling en ondanks je medische situatie een voorspoedig 2020 toe.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem

Hoi Michel71,

Zoals Jan Willem al aangeeft, van harte welkom op het Perspectief forum!

Je geeft aan dat je een herbeoordeling hebt aangevraagd en dat je nu voor 100% bent afgekeurd. Je vraagt of het klopt dat UWV maar voor een jaar terugbetaald.

Gaat het om een terugbetaling van een toeslag bij je WIA-uitkering? Dan klopt het dat je de toeslag terug kunt krijgen met maximaal 1 jaar terugwerkende kracht.

Gaat het om een terugbetaling van de WIA-uitkering? Dan kun je het beste ons bellen via 088- 898 9294. We kijken het dan graag voor je na.

Ik wil je alvast een fijne jaarwisseling wensen!

Met vriendelijke groet,

Jim

UWV Webcareteam

Geachte Jim, dank voor uw reactie ,heb het telnr gebeld en de desbetreffende mevr. vroeg mij mijn complete med. dossier op te sturen , echter ben laatst bij jullie op herkeuring geweest (roermond) mijn medische dossier ligt bij jullie, wat moet ik nu opsturen??
Heb zelf niks?? ben nu nog verder van huis , Daarbij heeft het uwv mij eergisteren voor een jaar terugbetaald en is mijn loonheffing in "bijzonder tarief" klopt dit??
Excuses voor mijn late reactie maar heb zelf geen computer.
mvg
Michel

Hallo Michel71,

Wat raar dat er tegen jou gezegd is dat je je complete medische dossier moet opsturen, terwijl je net een herkeuring hebt gehad! Dit is niet de gebruikelijke gang van zaken.

Via het forum kan ik dit echter niet voor je nakijken, omdat hiervoor je persoonlijke gegevens nodig zijn. Neem hiervoor nog even weer telefonisch contact met ons op.

Wat betreft het bijzonder tarief voor de loonheffing, dit klopt. Meer informatie, vind je hier.

Met vriendelijke groet,

Monica 
UWV Webcareteam

Hallo monica, welk telefoonnr zou ik moeten bellen??heb er maar een.Heb eergisteren de arbeidsdeskundige gebeld waarvan ik per post een verslag heb gekregen, er staat een zin in waar nu alles om draait, Ik had de herkeuring schijnbaar aangevraagd omdat er een toename in mijn klachten zou zijn . Dit is zowieso medisch onmogelijk (herstel zenuwcel max 5jr daarna is het constant)Krijg maandag gesprek met betreffende keuringsarts en als ik daar niet verder mee kom kan ik bezwaar aantekenen, en begint verhaal van voor af aan. wat een gedoe.
mvg
Michel
ps een keuringsarts weet van bilaterale capsolotomy ,zero

Hallo Michel71,

Mijn collega Monica bedoelde dat je ons kunt bellen via 088 898 9294.

Ik lees dat je inmiddels hebt gebeld en dat je een gesprek hebt met de betreffende keuringsarts maandag. Goed dat je dit hebt gedaan.

Voordat je bezwaar maakt, is het altijd slim om eerst contact te hebben met ons.

Ik wens je een fijne dag vandaag!

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam

Geachte heren/dames, bezwaar is ingediend en reactie (brief)ontvangen van uwv binnen 10 werkdagen wordt ik gebeld, de vraag is nu door wie? Het probleem waar ik constant tegenaanloop dat ik door mensen gekeurd of beoordeeld wordt die geen verstand van zaken hebben, (hersenoperatie) tevens zie je aan mij ook niets.Ben heel benieuwd naar hun reactie ,de laatste keuringsarts is de enige geweest (na een stuk of 20) die zijn huiswerk gedaan heeft
mvg
michel

Bij twijfel en indien mogelijk altijd (medisch)advocatuurlijke hulp inschakelen!
Jouw casus zal niet de eerste zijn waarbij een verzekeringsarts geen flauw benul heeft van je beperking/aandoening. Dat is ook niet direct verwijtbaar denk ik. Ze kunnen niet specialist zijn op alle terreinen, maar zouden mijns inziens dan wel uit eigen beweging jouw behandelaren moeten contacteren om zich - van collega tot collega - juist te laten informeren. Vanzelfsprekend alleen indien jij toestaat dat ze gegevens bij derden mogen opvragen. Zolang dat niet gebeurt, zul je er zelf voor moeten zorgen dat de juiste informatie van de juiste persoon bij de verzekeringsarts terechtkomt. Ook daar kan een advocaat eventueel bij helpen.

Beste Michel,

Goed dat je een bezwaar hebt ingediend. Een medewerker van het team bezwaar en beroep zal binnen 10 werkdagen telefonisch contact met jou opnemen. Dit kun je het beste even afwachten. 

Met vriendelijke groet,
Jim
UWV Webcareteam

Laatst gewijzigd op: 17 februari 2020 09:51

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!