Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Steeds vaker incident met verward persoon (AD)
Nieuws
Steeds vaker incident met verward persoon (AD)
heteaardappel
9320

http://www.ad.nl/binnenland/steeds-vaker-incident-met-verward-persoon~a1...

Ik vind dit een verschrikkelijk voor de hand liggende conclusie als je ziet dat er de afgelopen paar jaar steeds meer bezuinigd is op onder meer het aantal bedden voor mensen op psychiatrische afdelingen.

Ik zou het ook niet vreemd vinden als het ergens in Nederland hierdoor wel een keer echt mis gaat met geweld of zo.

Ik zie dit een beetje in lijn met het beleid dat het huidige kabinet gevoerd heeft aan de onderkant van de arbeidsmarkt in brede zin, de P-wet.

De laatste tijd klaagt men in de krant ook wel eens dat de hoeveelheid mensen die drugs verhandelen in Nederland sterk toeneemt, maar de hand (van de politiek) komt niet in eigen boezem, dat het repressieve karakter van de P-wet (dus ook bijstand) misschien ook enige bijdrage hieraan geleverd kan hebben (ik zeg niet dat zulke zaken dan wel mogen of goed zijn, maar toch). En als het straks dan aangepakt wordt is het waarschijnlijk weer de rechtse lijn van 'aanpakken, strenger en sneller straffen, etc.'

Ik hoop echt dat er na de verkiezingen wat meer linkse partijen een zegje krijgen. Maar aan de peilingen te zien gaat dat misschien nog vies tegenvallen.

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!