Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Werken en solliciteren > Solliciteren als Wajonger?
Werken en solliciteren
Solliciteren als Wajonger?
Wajonger1324
7336

Antwoord duidelijk

Nog even ter aanvulling: Overal waar ik tot nu toe in mijn sollicitatiebrief heb aangegeven Wajonger te zijn, heb ik geen verdere uitnodiging of reactie van gehad. Dus altijd afwijzing na afwijzing...
Vandaar dat ik dat nu niet heb aangegeven in mijn eerste brief.

Je bent in de eerste 2 maanden niet verplicht om het aan de werkgever te vertellen, dus als het voor jou niet goed voelt zou ik het zeker niet bij een sollicitatie vermelden.

Na 2 maanden ben je wettelijk gezien wel verplicht om het aan de werkgever de melden maar alleen als deze er expliciet naar vraagt, dus als er niet naar gevraagd wordt ben je niet verplicht om het te vertellen.

Zie ook dit topic https://perspectief.uwv.nl/forum/s/wajong-doorgeven-bij-werkgever

Mijn zoon zat vorig jaar in precies dezelfde situatie. Inmiddels heeft hij 2 deeltijd banen. Bij beide werkgevers heeft hij van tevoren niet aangegeven, dat hij een Wajong uitkering had. De eerste stuurde in de 2de maand dat hij er werkte een standaard formulier met de vraag of hij een uitkering had en zo ja, welke en of hij in het doelgroepenregister stond. Dit heeft hij ingevuld na de 2de maand, toen zijn proeftijd om was. De tweede werkgever heeft er nooit naar gevraagd, maar toen hij een keer ziek was, heeft hij het toch maar zelf gemeld. Werkgevers kunnen dan namelijk gebruik maken van de no risk polis en als je het dan niet meldt, benadeel je de werkgever, hetgeen reden kan zijn voor ontslag (ik meen zelfs op staande voet). Bij beide werkgevers is het verder nooit een punt geweest.

Hoi Wajonger1324,

Je hoeft een werkgever niet te vertellen dat je een Wajong-uitkering hebt. Een voordeel om het wel te vertellen is dat er financiële voordelen zijn voor jouw werkgever als hij je aanneemt.

Als je bent aangenomen dan moet je volgens de wet na 2 maanden wel vertellen dat je een Wajong-uitkering hebt, maar alleen als de werkgever daarom vraagt.

Met vriendelijk groet,

 

Anton

UWV Webcare

Laatst gewijzigd op: 02 november 2020 13:33

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!