Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Jan Willem. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Interesses > Sjobko en EIZT
Interesses
Sjobko en EIZT
Kris
27454

In mijn zoektocht naar hulpmiddelen die mijn leven w/meer de moeite waard moeten maken, vond ik een elleboogkruk op wielen. Dat is niet iets dat ik al eerder had gezien en ook in het revalidatiecentrum lijkt de ergotherapeut geen zicht te hebben op andere typen krukken. Wat een voordeel is van een kruk op wielen (of een stepje waar je op kunt leunen), is dat je de kruk niet op hoeft te tillen. Dat maakt het lichter in gebruik als je ook pijn hebt aan arm/schouders/nek/hand.

De website maakte me soort van vrolijk dat men wel bezig is met innovatie op gebied van zorg en technologie. Er is zelfs een Expertisecentrum voor innovatie zorg en technologie (EIZT). Dus naast de www.sjobko.nl website heb ik ook even op de EIZT website gekeken. Ik vond het de moeite waard om beide websites hier te posten. Ik kreeg er een goed gevoel bij.

Via de ergotherapeut uit de eerste lijn kwam ik nog via de 'krukkenexpert' website uit op een carbon opvouwbare reiskruk. Jammer genoeg met open manchet (begrijp dat echt niet), maar daar hadden ze wel een (duur) hulpstuk bij om het gesloten te maken.
Nu nog een fabrikant die een carbon reiskruk produceert met een gesloten manchet.
Maar deze kruk zou het al wel mogelijk moeten maken om een kruk makkelijk mee te nemen als je een stukje wil fietsen op bv een OV fiets ofzo. Of op te bergen als je hem kwijt wil, bv in de bioscoop? Ik had al een reiskruk, maar die was niet zo licht en klein opvouwbaar als deze.

Ik ben ook al tijden op zoek naar een inklapbare elleboogkruk met een gesloten manchet maar het blijkt niet mogelijk dit te produceren,
Ik heb nu wat anders bedacht, Ik heb ze nu gekocht met een open manchet en heb daar wat gaten in geboord en een tie-wrap erdoor gedaan,
Werkt fantastisch! Ding is nu opklapbaar tot ongeveer 52 cm.

Dank je Gijs, dat lijkt me een goed idee om op een oude reiskruk uit te proberen. Als het daarop werkt, koop ik niet dat dure hulpstuk.

Ik vraag me overigens echt af waarom niemand zo'n kruk met gesloten manchet kan produceren. Zou het bijna zelf gaan doen mbv die EIZT mensen. Gesloten manchet ontlast je handen gewoon.

De website heette overigens www.sjoboks.nl. Ik vond het goed dat ze daarop hulpmiddelen aangaven bij plekken in je huis, bij boodschappen doen, enz.
Ik kon met hun aanwijzing alleen geen winkel vinden voor die kruk op wielen, maar daar zal ik nog contact over zoeken. Het gaf me wel inspiratie. En iets anders om op te focussen.

Laatst gewijzigd op: 25 december 2019 13:02

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!