Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > samenloop Wao/Wia en Wajong
Beoordeling van je arbeidsvermogen
samenloop Wao/Wia en Wajong
Paul
2007612

Hallo,

Ik heb voor het UWV Webcareteam de volgende vraag.

Worden mensen die tegelijk met een WAO of WIA een Wajong hebben ook herkeurd in het kader van de Participatiewet die nu gaande is (2015-2017)?Staat ergens iets daarover? Een WAO-uitkering/WIA-uitkering heeft voorrang boven een Wajong-uitkering zodat de laatste niet wordt uitgekeerd als de hoogte van beide uitkeringen gelijk is.

Dank
Pauli

Pagina's

Beste Pauli, 

Als je een WAO-, WIA-uitkering hebt en daarnaast recht op Wajong dan krijg je alsnog een beoordeling arbeidsvermogen. Het maakt hierbij niet uit of de Wajong-uitkering tot uitbetaling komt. 

Zie hier welke Wajongers geen beoordeling krijgen. 

Met vriendelijke groet, 

Mariël
UWV Webcare Team 
www.uwv.nl/webcare 

Hallo

Als je voor de WAO op medische gronden volledig arbeidsongeschikt bent en bij de herbeoordeling arbeidsvermogen hebt voor de Wajong, wordt dan de WAO uitkering verlaagd, zelfs als het nooit tot uitbetaling van een Wajong uitkering is gekomen.

Met vriendelijke groet.

Boonchu

Beste Boonchu,

De WAO-uitkering wordt niet verlaagd als er beoordeeld is dat je arbeidsvermogen hebt met betrekking tot je Wajong-uitkering.

Met vriendelijke groet,

Martijn
UWV Webcare

Hallo UWV Webcare

Waarom sta je in het doelgroepregister als je volledig arbeidsongeschikt bent voor de WAO en hoe werkt het in de praktijk als je voor de WAO volledig arbeidsongeschikt bent en voor de Wajong arbeidsvermogen hebt ?

Met vriendelijke groet,

Boonchu

Is het niet zo dat als je voor de WAO volledig arbeidsongeschikt bent, je theoretisch geen arbeidsvermogen kan hebben met de Wajong?

Ik snap dat het andersom kan gebeuren, maar op deze manier kan dat toch niet?

Beste Boonchu, 

Iedereen die arbeidsvermogen heeft bij de Wajong komt in het doelgroepregister. Ook als je WAO hebt. 

Met vriendelijke groet, 

Mariël
UWV Webcare Team 
www.uwv.nl/webcare

quote:

Op 20 mei 2016 schreef Mahayana het volgende:

Is het niet zo dat als je voor de WAO volledig arbeidsongeschikt bent, je theoretisch geen arbeidsvermogen kan hebben met de Wajong? Ik snap dat het andersom kan gebeuren, maar op deze manier kan dat toch niet?

Arbeidsongeschiktheid is niet hetzelfde als arbeidsvermogen. Lees deze info als je meer wilt weten over het bepalen van de mate van arbeidsongeschiktheid bij de WAO. Desondanks kun je wel over arbeidsvermogen beschikken. De criteria voor arbeidsvermogen heb ik je in het topic daarover al uitgelegd.

Betekent dit, als je bij de beoordeling nu arbeidsvermogen hebt voor de Wajong je automatisch ook arbeidsvermogen hebt voor de WAO ?

@Boonchu: voor de WAO is arbeidsvermogen geen criterium. Dus dat je voor de Wajong arbeidsvermogen hebt, is voor de WAO niet relevant.

Laatst gewijzigd op: 20 mei 2016 12:37

quote:

Op 20 mei 2016 schreef UWV Webcare het volgende:

Beste Boonchu, Iedereen die arbeidsvermogen heeft bij de Wajong komt in het doelgroepregister. Ook als je WAO hebt. Met vriendelijke groet, MariëlUWV Webcare Team www.uwv.nl/webcare

O.k., je staat in het doelgroepregister en je hebt een WAO uitkering, omdat je volledig arbeidsongeschikt bent, maar hoe gaat het dan verder ?

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!