Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Inkomen en uitkering > Rondkomen in Wajong
Inkomen en uitkering
Rondkomen in Wajong
Natasja80
8078

Het is voor sommige mensen moeilijk rondkomen in de Wajong. Zelf kan ik goed ervan rondkomen. Hiervoor zijn wel wat aanpassingen nodig in mijn uitgavenpatroon. Zo ga ik altijd op vakantie via effeweg.nl of slangenreizen. Dat zijn goedkope organisaties. Koffiedrinken doe ik bij de Hema. Tussen 4-6 kost dat € 2 inclusief gebak. Ik haal al mijn spullen goedkoop bij de Action of gratis via Marktplaats. Ik ben benieuwd naar ervaringen van andere Wajongers. Hoe lukt het jullie om rond te komen van weinig geld en toch leuk te kunnen leven? Groetjes Natasja

Steeds als ik ergens een tip tegenkom voor hoe iets goedkoper kan bewaar ik het. Ik schrijf het op in een map met tabbladen en bespaar zo tientallen euro's per maand. Datzelfde doe ik ook met websites of folders van activiteiten die weinig kosten. Ik bewaar ze in een map en als ik het nodig heb kan ik het zo tevoorschijn halen.

In buurthuizen/inloophuizen in de buurt zijn vaak gratis activiteiten en koffie-ochtenden. Leuk als je nieuwe mensen wil ontmoeten. Verder zijn er psychiatrische inloophuizen waar je even binnen kan lopen als je ergens mee zit. Stichting Lumen organiseert ook veel bijeenkomsten. Zie hun website. Verder vind ik veel informatie over activiteiten in de stadskrant en huis-aan huisbladen.

Je kan dus goed rondkomen in de Wajong mits je alle trucs toepast van rondkomen met weinig geld. Een vriend van mij heeft ook weinig geld en ik kan ook veel van hem leren. Hij gaf mij het advies kapotte spullen, fietsen en dergelijke gratis te laten repareren in het repaircafe. Daarnaast zijn er fondsen waar mensen met weinig geld terecht kunnen voor bijvoorbeeld een nieuwe fiets. Je hebt het fondsenboek maar er zijn ook lokale fondsen waar je terecht kan (op te vragen op het gemeentehuis)

www.voordeelmuis.nl = website voor aanbiedingen uit folders. Verder van alles altijd de goedkoopste optie nemen. In de supermarkt koop ik alleen wat die week in de aanbieding is. Gratis spullen kun je afhalen op www.gratisaftehalen.nl. Goed kunnen rondkomen is een kwestie van planning en organisatie. Verder ook genoegen nemen met minder. Op een gegeven moment wen je daar echt wel aan. Genieten van kleine dingen en van wat gratis is.

Dankjewel voor jullie positieve reacties. Bij de Mee, gemeente en maatschappelijk werk heb je ook cursussen waar je kan leren beter met je geld om te gaan. Je moet proberen van een dubbeltje een kwartje te maken zei mijn oma altijd. Verder heb je veel websites met gratis spullen, bijvoorbeeld www.gratisaftehalen.nl. Voor wie nog wat weet, graag reageren!

Laatst gewijzigd op: 28 november 2020 16:27

Mensen met een laag inkomen, waaronder Wajongers, kunnen een goedkope zorgverzekering krijgen bij de gemeente. Het eigen vermogen telt meestal niet mee, alleen het inkomen. De zorgverzekering van de gemeente biedt een goed aanvullend pakket. En het scheelt je meestal wel zo'n € 35 per maand vergeleken met een normale aanvullende zorgverzekering. Informeer dus eens bij je gemeente of kijk op hun website. Sowieso hebben de meeste gemeentes regelingen voor mensen met een laag inkomen, denk ook aan minimabeleid.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!