Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Regering Cameron bezuinigt keihard op uitkeringen voor gehandicapten.
Nieuws
Regering Cameron bezuinigt keihard op uitkeringen voor gehandicapten.
D. Mast
12493

Op de onderstaande weblinks lees ik dat het rechtse Britse Tories-kabinet onder David Cameron uitkeringen voor chronisch zieken en gehandicapten heel fors verlaagt. Met als gevolg dat chronisch zieken en gehandicapten verder in de armoede gedreven worden en ook daardoor nog moeilijker kunnen participeren. Hebben David Cameron en de minister van Sociale Zaken Ian Duncan Smith soms een enorme hekel aan gehandicapten en chronisch zieken? Ik vrees dat wanneer de PVV met de VVD gaat regeren, wij ook met zulke drastische maatregelen te maken krijgen.

* http://www.mirror.co.uk/all-about/government-cuts, http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/personal-independence-payments-cut-...
* http://www.mirror.co.uk/news/uk-news/thousands-families-affected-every-w...
* http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/disability-benefit-cuts-pi...
* http://www.centreforwelfarereform.org/library/by-date/briefing-on-how-cu...

De Tory Party is een rechts-conservatieve partij die nog rechtser en nog asocialer is dan de VVD en regeert alleen. Coalitieregeringen, zoals bij ons, kent men niet in Groot-Brittannië, waardoor er geen compromissen gesloten kunnen worden en erg harde maatregelen door coalitiepartijen niet afgezwakt kunnen worden. Vergeleken met wat daar aan de overkant van de Noordzee gebeurt, zijn de bezuinigingen waar wij mee te maken hebben, een stuk gematigder. En verder is het Britse uitkeringenstelsel ook tamelijk ingewikkeld en daardoor ook minder overzichtelijk.

@D.Mast ik verplaats beide topics die je hebt geplaatst even naar "nieuws", aangezien het nieuwsberichten zijn die je hebt gedeeld.


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!