Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
rare beoordeling
alie_0570
11317

hallo,ik heb een vraag waar ik hopelijk antwoord op kan krijgen.
ik heb een beoordeling gekregen dat ik werkvermogens heb.(omdat ik in het verleden gewerkt heb). ik heb een gesprek gehad bij het uwv,en zeiden dat ik een werkfit traject zou krijgen.en dat ze zullen luisteren naar het eindoordeel.het werkfit traject is nu ten einde gekomen.heb erg mijn best gedaan maar het is helaas niet gelukt.het advies van de jobcoach was een dagbesteding of vrijwilligers werk.nu ben ik gebeld door een arts van het uwv en die zei dat ze voor mij gaan kijken voor een betaalde baan omdat ik met vrijwilligwerk niets zou opschieten.dus ze negeren het advies van mijn jobcoach. mag dit zomaar?

Mag ik vragen of je een oude Wajong hebt of een Wajong2010.

Laatst gewijzigd op: 26 juni 2018 08:16

quote:

Op 26 juni 2018 schreef jan het volgende:

Mag ik vragen of je een oude Wajong hebt of een Wajong2010.

oude wajong

Hai Alie 0570,

Goed dat je je bericht op dit forum met ons deelt. Je vraagt je af of UWV bij de beoordeling van je mogelijkheden het oordeel van de jobcoach mogen negeren.

Ik begrijp uit je bericht dat de jobcoach heeft aangegeven dat uit het Werkfit traject het advies is gekomen dat dagbesteding of vrijwilligerswerk geadviseerd wordt
Kan het zijn dat je naar aanleiding daarvan gebeld bent door je arbeidsdeskundige? Deze helpt je bij het vinden en behouden van werk.
Het oordeel van de jobcoach nemen we zeker mee in de beoordeling van je mogelijkheden. Ben je het niet eens met wat de arbeidsdeskundige voorstelt, dan raad ik je aan in gesprek te blijven met je arbeidsdeskundige hierover. Neem hiervoor contact op met de arbeidsdeskundige via een bericht in de Werkmap.

Ik wens je veel sterkte in deze situatie.

Met vriendelijke groet,

Petra
UWV WebcareTeam

Bij de oude Wajong is er geen sollicitatieplicht en geen verplichting passend werk te accepteren.

Wel is het zo dat als je afspraken hebt gemaakt, die zijn vastgelegd in een plan, dan wordt je geacht je daaraan te houden. Als er geen afspraken zijn dan mag je zeggen dat je met rust wilt worden gelaten. Als je voor een gesprek bij het UWV wordt uitgenodigd moet je altijd gaan.

(Arbeidsmatige) dagbesteding is nu nog voor mensen die geen arbeidsvermogen hebben. Misschien wordt het in de toekomst mogelijk om via de arbeidsmatige dagbesteding naar beschut werken te gaan (praktijkroute).

Na Werkfit kan een traject van Naar werk volgen.

Ik zou je jobcoach vragen of zij vindt of je wel of geen arbeidsvermogen hebt en waarom.

Wat een narigheid! Je zult wel flink gestresst zijn nu...
Ik ben erg benieuwd hoe dit verder zal lopen. Ik begrijp sowieso de spagaat niet van geen passende arbeid hoeven aannemen, niet hoeven solliciteren, maar wel meewerken aan integratie. Maar wat ik wel weet: ga er tegenin, als je het niet ziet zitten! Want je hebt wèl meegewerkt aan reintegratie. Bovendien staat op de website van het uwv zelf dat dat geen betaald werk hoeft te zijn, maar ook vrijwilligerswerk kan zijn, als betaald werk er niet in zit. Beroep je op wat er staat geschreven op de website, zou ik zeggen!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!