Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
...........
Dannyvb33
19278

..........................

Hallo Dannyvb33,

Ik begrijp dat je je zorgen maakt over een mogelijke psychiatrische expertise bij UWV.

Beoordeelt een verzekeringsarts van UWV jouw situatie? Dit kan bijvoorbeeld naar aanleiding van een aanvraag beoordeling arbeidsvermogen of bij een herbeoordeling.
Dan kan de verzekeringsarts altijd vragen om een expertise onderzoek uit te voeren.

De verzekeringsarts zal hier echter enkel toe overgaan als er meer informatie over jouw specifieke situatie nodig is om een beoordeling te kunnen maken.
Kan de verzekeringsarts, met de informatie die al bekend is, de beoordeling zelf al maken? Dan is een expertise onderzoek niet nodig.
Meer informatie over een gesprek bij de verzekeringsarts vind je op deze pagina.

1 van 2

Laatst gewijzigd op: 07 mei 2018 10:19

2 van 2

Zijn er al gegevens bekend bij je huisarts of eigen specialist? Dan kan de verzekeringsarts deze informatie ook zelf opvragen. Hier heeft hij wel jouw toestemming voor nodig.

Vraag eventueel de verzekeringsarts zelf of hij denkt dat een expertise onderzoek nodig is. Je kunt dan je zorgen uitspreken en de verzekeringsarts informeert je hier graag verder over.

Ik wens je sterkte in jouw situatie.

Met vriendelijke groet,
Caren
UWV Webcareteam

Mogelijk heb je iets aan dit topic over het machtigen voor medische informatie.
https://perspectief.uwv.nl/forum/s/uwv-vraagt-om-machtiging-uitwisselen-...

Er is nog een situatie waarin je iemand kunt machtigen. Soms kan een ouder of beide ouders of een betrouwbare vriend(in) je situatie beter uitleggen.

Voor een hoorzitting kun je ook iemand machtigen om namens jou de hoorzitting bij te wonen. Dan moet je een brief schrijven waarin je verklaart wie je machtigt. Vergeet hierbij niet je burgerservicenummer te vermelden en de brief zelf te ondertekenen.

Overigens, je mag iemand meenemen naar de afspraak met de verzekeringsarts. Voor de afspraak voor de psychiatrische expertise zul je dit van tevoren even moeten vragen.

Op je vraag of een psychiatrische expertise altijd wordt gedaan of alleen als je niet in behandeling bent hebt ik geen antwoord kunnen vinden. Mogelijk kan het UWV webcareteam aangeven in welke gevallen een psychiatrische expertise wordt aangevraagd.

Omdat je schrijft dat je bij een GGZ instelling zit en bij een andere GGZ instelling voor beschermd wonen lijkt me dat artsen en begeleiders van deze instellingen, die je al onderzocht hebben en kennen, ook een antwoord kunnen geven op de vragen van de verzekeringsarts.

Laatst gewijzigd op: 31 mei 2018 09:19

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!