Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Planning is uitgesteld
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Planning is uitgesteld
Emmaatje
11736

Sinds 2015 weet ik al dat ik de brief kan verwachten, en heb ik zenuwen erover.
Nu was de planning vanaf oktober 2016 en dacht dus al een tijd de brief elk moment te kunnen verwachten.

Zie ik nu ineens dat de planning is 1 april 2017 - 1 juni 2017 en moet ik dus nog langer in zenuwen zitten.

Aangezien ik
A) al weet dat ik door geautomatiseerd proces, zonder dossier in te kijken, de voorlopige beoordeling "arbeidsvermogen" krijg
B) ik helaas geen arbeidsvermogen heb of ooit zal krijgen, en dit ook is beaamt in mijn laatste contacten en verslagen met AD en verzekeringsarts en heb ik ook op papier staan dus vanuit uwv

Kan ik niet vragen of dit sneller gaat zodat ik mijn bezwaarbrief kan indienen? Omdat ik dus pas rust heb als dit uiteindelijk allemaal rond is.
Ik vind het wel heel rot dat het nu ineens is uitgesteld, terwijl ik lees van zovelen die het al hebben gehad.

Nu is ook nog eens die tijd van die planning: april, mei, juni, een enorme medische behandeling gepland van weken - maanden.

Is er een mogelijkheid om dit automatische proces nu al aan te kaarten, om zo straks een verloopige beoordeling "geen arbeidsvermogen" te krijgen?

Dat het afwachten spannend is, dat kan ik me helemaal voorstellen. Ik ben bang dat het niet mogelijk is jouw beoordeling eerder te doen. Er moeten ontzettend veel mensen beoordeeld worden die allemaal zo snel mogelijk duidelijkheid willen. Proberen kan natuurlijk altijd, je kan altijd bellen met onze klantenservice op 0900-9294 om jouw situatie voor te leggen. Hopelijk heb je snel duidelijkheid, sterkte!

Laatst gewijzigd op: 12 januari 2017 08:35

Oke, ik snap dat veel mensen beoordeeld moeten worden.
Wat ik allene niet zo goed begrijp is dat de categorie waar ik in val (nieuwe wajong of wajong2010), toch niet eerst naar het dossier wordt gekeken "u bent al beoordeeld". Waarom dan de planning zo ineens een aantal maanden is opgeschoven. Geeft mij een best onzeker gevoel; wordt het straks misschien weer opgeschoven, enz.

Bedankt voor je antwoord!

Laatst gewijzigd op: 12 januari 2017 09:15

Bij mij is planning ook gewijzigd.

Eerst tussen 1 oktober 2016 en 1 april 2017

Nu tussen 1 januari 2017 en 1 juli 2017

quote:

Op 12 januari 2017 schreef Emmaatje het volgende:

Oke, ik snap dat veel mensen beoordeeld moeten worden. Wat ik allene niet zo goed begrijp is dat de categorie waar ik in val (nieuwe wajong of wajong2010), toch niet eerst naar het dossier wordt gekeken "u bent al beoordeeld". Waarom dan de planning zo ineens een aantal maanden is opgeschoven. Geeft mij een best onzeker gevoel; wordt het straks misschien weer opgeschoven, enz. Bedankt voor je antwoord!

Ik heb het even nagevraagd voor je en kreeg de bevestiging dat de laatste voorlopige beoordelingen voor Wajong2010 in juni de deur uit gaan. De planning zal dus gelukkig niet nog verder worden uitgesteld. 


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!