Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Mijn ziekte of beperking
Pijn
Kris
12484012

Ik vind het ondraaglijk, zoveel pijn als ik heb. Ik krijg oxycodon, maar dat werkt niet. Ik merk ook geen vooruitgang na de operatie die dinsdag 7 weken geleden was.

Hoe gaan jullie met pijn om? Hoe hou je het vol?

Pagina's

Hoi Kris,

Dat is geen goed begin van een nieuwe dag.
Het allerbelangrijkste lijkt me om het te bespreken met de behandelende artsen.
Hoop dat het vandaag in de loop van de dag wat minder wordt. In ieder geval een zonnetje van mij voor jou.

Wat dingen die ik kan bedenken, maar ben geen deskundige.

Fysio
https://www.hierhebikpijn.nl/

Pijncentra
https://www.zorgkaartnederland.nl/pijncentrum

Accupunctuur
https://www.acupunctuur.com/

Gebruik van een app.
Welke medicijnen je moet innemen en wanneer.
Pijndagboek /tracker met intensiteit, triggers, duur, stress, moeheid, stemming, locatie waar de pijn zit, slaap, activiteiten /oefenen, rust en ontspanning, afleiding, eten en drinken, behandelingen , medicijnen inname, weer, etc.
Dagelijkse tips.
Support social network.
https://paindoctor.com/pain-diary-apps/

Nog wat tips
https://www.thuisarts.nl/pijn/ik-heb-pijn-die-langer-aanhoudt-dan-verwac...
https://www.plusonline.nl/gezondheid-en-medicijnen/krachtvoer-en-bewegin...

Zenuwen hebben minstens een half jaar nodig voor herstel. Als het langer duurt zul je het op één of andere manier moeten accepteren dat het bij jou hoort en vooruit moeten kijken.

Hallo Kris,

Wat naar dat je zoveel pijn hebt en de operatie (nog) niet heeft gebracht wat je had gehoopt.
Ik weet niet waarom je zoveel pijn hebt, of dit postoperatieve pijn is of dat de pijn veroorzaakt wordt door je handicap in combinatie met de operatie. Ook bij mij werkte de Oxycodon niet. Ik heb nu Tramadol in combinatie met Amitriptyline. Dit laatste zwakt de pijnprikkel af.
Ik probeer wat afleiding te zoeken in het leggen van puzzels, maar als de pijn te hevig is lukt me dat ook niet en dan overheerst de pijn en ben ik erg verdrietig. Zelf heb ik ook nog geen modus gevonden om goed met de pijn om te gaan. Op het revalidatiecentrum heb ik gewerkt met het boek "Leven met pijn, de kunst van het aanvaarden". Een praktisch boek maar het vergt oefening.

Fosje

Bedankt voor die tips en steunende woorden, Jan, en erg bedankt voor het delen van je ervaring, Fosje!

Ik ben in afwachting van het oproepen van het revalidatiecentrum. Het is zeker waar dat aanvaarden meer helpend is, dan ertegen verzetten. Afleiding zoeken is ook heel belangrijk. Ik kijk veel Netflix en ga soms de tuin in. Vandaag op bed gebleven en erg veel geslapen.

Met de operatie hebben ze ingrijpend de oude situatie veranderd, opgerekt. Alles in mijn heup, rug, been, knie, voet, doet pijn. En ik heb na de operatie trombose gekregen, maar het duurde lang totdat ze het hadden vastgesteld. Men dacht dat trombose niet kon optreden met antistollingsmedicatie dus deed men pas na 6 dagen een bloedtest en echo. Gelukkig is daarna de juiste behandeling ingezet.
Vandaag heeft de huisarts Pregabeline thuis laten bezorgen. Net als Amitriptyline met als idee dat het ook zenuwpijn kan zijn. Ik heb er meteen maar 5 genomen en ben daardoor erg 'dronken'. En nu is de pijn minder!! :)

Hallo Kris,

Rot voor je dat je zoveel pijn hebt. Gelukkig is de pijn nu minder doordat de juiste behandeling is ingezet en je andere medicatie hebt gekregen.

Ik wens je veel sterkte toe en hoop dat je snel wordt opgeroepen door het revalidatiecentrum!

Met vriendelijke groet,

Marjolein
UWV Webcareteam

Het zit je ook echt niet mee hé Kris. Ik ben in ieder geval blij om te horen dat je ondertussen al wat nieuwe medicatie hebt gekregen die wel helpt en hopelijk ook blijft helpen.

Ook lees ik dat tijdens de operatie de situatie hebben veranderd waardoor alles is opgerekt. Dat is inderdaad heel erg pijnlijk. Probeer maar eens je neus op de knie te leggen als je niet lenig bent, dan trekt dat ook heel erg pijnlijk aan de achterkant van je benen. Het voordeel dan is dat je dat, door weer rechtop te gaan zitten kan laten ophouden, wat bij een operatie natuurlijk niet kan. Maar het geeft mij toch ook de hoop dat als jouw lijf "gewend"raakt aan de situatie en alles opnieuw "getraind" en daardoor "leniger" is geworden de pijn wel kan afnemen, (als je snapt hoe ik dat bedoel:-/) Maar dat kost tijd, heel veel tijd en hoe ga je daar ondertussen mee om?

Ik kan alleen maar zeggen wat mij persoonlijk helpt bij pijn. Als de pijn heel erg is ga je heel vaak, onbewust, verder verkrampen wat nog>

(deel 2) meer pijn veroorzaakt waardoor je nog meer gaat verkrampen etc etc. Dus ontspannen is belangrijk. Maar hoe als de pijn zo overheerst. Zoals je zelf al schrijft is afleiding en aanvaarding belangrijk maar helaas niet altijd helpend genoeg:,(
Bij mij helpt warmte soms, een warme deken, warme kruik (niet te heet anders heb je weer andere problemen;-) Maar wat ook heeft geholpen is yoga, meditatie en mindfullnes. Nou hoor ik je al denken yoga met een niet werkend lijf? Ik heb ook zo'n lijf en ben gewoon gaan googelen op wheelchair yoga, disabled yoga, bed yoga naar oefeningen die voor mij wel kunnen. Yoga nidra (slaapyoga) kan ook een goede manier zijn om te (leren) ontspannen en kan zelfs met een niet werkend lijf. Ik was in het begin sceptisch, hoe kan dit gaan helpen met de pijn maar het heeft mij geleerd om dat lijf beter te voelen, beter de spanning te herkennen en te kunnen doorbreken waardoor de pijn minder wordt of beter te dragen.

Maar er zijn ook dagen waarbij>

(deel 3) niks helpt, waarbij pijn overheerst en er woede en verdriet is. Maar ook dat soort dagen mogen er zijn. Die heeft ieder mens,

Voor nu kan ik je alleen maar heel veel sterkte wensen en hopen dat de pijn snel minder wordt!

Hallo Kris,

Ik ben benieuwd hoe je het weekend verder doorgekomen bent. Na de eerste "dronken" avond, heb je hopelijk niet al te veel last van andere bijwerkingen en wordt de pijn ook echt minder.

Ik hoop dat je snel kunt gaan revalideren. Ik weet alleen niet welke verwachtingen je daar bij hebt. Mij werd toen verteld dat ze me niet van de pijn af zouden kunnen helpen, wat wel mijn verwachting was. Toch heb ik het revalidatieprogramma gevolgd. Aan het eind zagen ze wel dat ik gemotiveerd en stabiel genoeg was om nog een aantal weken PMT (psycho motore therapie) te volgen. Dat vond ik heftig maar het werd me wel duidelijk waarom ik zo boos, maar vooral verdrietig, was over de pijn. Ik werd keihard met mijn gebreken geconfronteerd. Niet leuk, maar wel erg nuttig. Misschien is dit ook nog een optie voor je als ze deze therapie ook aanbieden waar jij gaat revalideren.

Heel veel beterschap

Fosje

Laatst gewijzigd op: 20 mei 2019 15:37

Even een groet van mij.

Laatst gewijzigd op: 23 mei 2019 12:25

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!