Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Pesten op het werk
Nieuws
Pesten op het werk
Saraya - moderator namens UWV
60217

Vandaag is er een artikel geplaatst op de site van Perspectief.

Het artikel gaat over Jacco. Hij is gepest op zijn werk. 

Hebben jullie misschien tips en/of ervaringen hebben over dit onderwerp? Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

 

Het enige wat ik kan bedenken is op zoek gaan naar wat anders. Zolang nog niet iedereen klaar is voor een inclusieve samenleving, is dat het enige. Het lijkt me ook een taak voor jobcoaches om te weten of een bedrijf veilig genoeg is om een wajonger in te plaatsen. Zo niet, begin er dan niet aan.
Het verhaal van de orkaanjas vind ik nog wel grappig aan Jacco's verhaal. Typisch zo'n eerste dag verhaal: haal eens een potje ooievaarskuitenvet, of het plintenladdertje. Daar heb ik ooit iemand naar laten zoeken, waar we later samen hartelijk om gelachen hebben. De rest van Jacco's verhaal is schrijnend en daartegen zou hij beschermd moeten zijn geweest.

Laatst gewijzigd op: 18 april 2019 21:14

Op https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/4689041/pesten-werk-rechtszaak... "Gepest op het werk: 'Wat je ook doet, wacht niet te lang met bespreken'".

Goede tip D. Mast. Ook in het artikel dat je mee stuurt staan veel nuttige tips.

Bedankt voor je bijdrage!

Laatst gewijzigd op: 25 april 2019 10:25

Een nieuwe medewerker een opdracht geven om te zoeken naar een item wat er niet is, zoals de orkaanjas, dat kan wel. Maar laat iemand dan een kwartier zoeken en zeg dan dat het een grap is. Toen ik stage liep moest ik een keer zoeken naar de map zoekgeraakte orders. Die bestond natuurlijk ook niet, maar dat werd na een tijdje gewoon gezegd. Dat was de ontgroening in dat bedrijf van stagiaires. En daarna is er nooit meer iets gebeurd met plagen of pesten.

Maar echt pesten op het werk is zo onvolwassen. Lachen als iemand langs loopt, briefje op een fiets, mensen uitschelden, niet willen samenwerken, buitensluiten e.d. hoort gewoon niet. Ik ben blij voor Jacco dat zijn jobcoach het serieus nam en ik hoop dat het gesprek zal helpen.

Heb je hiermee te maken, geef het aan. Wacht niet te lang. Maar vaak is het helaas zo, dat degene die gepest wordt weg moet en de pesters mogen blijven zitten. Daarbij verschilt pesten op school en het werk totaal niets. Maar blijf er niet mee zitten.

@Kenzie

Wat een mooie aanvulling. Ik ben het helemaal met je eens. Een grapje moet kunnen, maar inderdaad, het moet wel bij een grap blijven.

Verder denk ik ook dat het inderdaad belangrijk is om er altijd over in gesprek te gaan. Trek aan de bel bij je leidinggevende of bij je jobcoach of arbeidsdeskundige.

Bedankt voor je bijdrage Kenzie!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!