Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Nieuws > Pas op voor nieuwe tweedeling tussen ‘cans’ en ‘cannots’
Nieuws
Pas op voor nieuwe tweedeling tussen ‘cans’ en ‘cannots’
jan
4925

Alleen als je in staat bent om mondig te zijn en te strijden krijg je misschien (!!) wat je nodig hebt. En anders wordt er over je heen gewalst...

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/09/15/pas-op-voor-nieuwe-tweedeling-tusse...

 

Op https://nos.nl/artikel/2193493-do-s-en-don-ts-in-de-participatiesamenlev... "Do's en don'ts in de participatiesamenleving". Alleen hoger opgeleiden hebben daar meer profijt van dan lager opgeleiden, lees ik op https://nos.nl/artikel/2193442-de-participatiesamenleving-is-vooral-iets....

Krijgen sinds 2015 vooral mensen een Wajong die hoogopgeleid zijn, assertief en de weg in de regels van de wetgeving en loketten weten te vinden en volhardend zijn. Of Wajongers die familie of vrienden hebben die dit kunnen en zijn.

Dus is de Wajong hoe langer hoe minder toegankelijk voor mensen die dit niet zijn of die geen familie of vrienden hebben die dit zijn?

Er is nu zelfs al een casemanager nodig die de weg weet naar de juiste hulpverlening. En zelfs die weet niet alle regels en gevolgen van de verschillende organisaties. Je valt van de ene problematiek in de andere.

http://www.lc.nl/friesland/Dirk-Baron-37-heeft-alzheimer-Papa-is-de-weg-...
https://www.npo.nl/2doc/28-11-2016/KN_1686076


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!