Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Beoordeling van je arbeidsvermogen > Partners beoordeeld, uitslag anders dan verwacht
Beoordeling van je arbeidsvermogen
Partners beoordeeld, uitslag anders dan verwacht
Andra
14466

Ik had altijd veel vertrouwen in de beoordelingen van het UWV.

Nu ben ik zelf, boven de 40, zware psychiatrische diagnose, goed functionerend, op mijn dossier beoordeeld als "geen arbeidsvermogen".
Iets waar ik zelf heel blij mee ben want ik was de onzekerheid echt meer dan zat.

Van mijn partner, boven de 40, zware psychiatrische diagnose, matig functionerend, had UWV niet genoeg gegevens en hij moest een formulier invullen, nog steeds geen genoeg gegevens, is opgeroepen voor een gesprek, dit heeft inmiddels plaatsgevonden, en nog steeds niet genoeg gegevens, nu gaat de keuringsarts info opvragen bij zijn psychiater, hopelijk zijn er dan wel genoeg gegevens.

Wat ik niet begrijp, is dat ik twintig uur in de week vrijwillig werk op een hectisch kantoor, wat ik ook netjes heb doorgegeven aan UWV.
Mijn partner kan dat soort dingen niet, al zijn activiteiten zoals sport staan in het teken van psychisch overeind blijven,

Toch ben ik op dossier beoordeeld met "geen arbeidsvermogen" en moet hij nu stressen omdat het formulier en vervolgens het keuringsgesprek niet genoeg aanknopingspunten gaf om hem meteen "geen arbeidsvermogen" te geven. Terwijl wij wel duidelijk hebben aangegeven wat zijn beperkingen zijn.

Iemand die er een zinnig woord over kan zeggen?

Dat je partner het label 'geen arbeidsvermogen' maar niet krijgt, verbaast me niet, gezien zijn leeftijd. Dat jij het wel gekregen hebt, met dezelfde leeftijd en in staat 20 uur per week in een arbeidsorganisatie te functioneren, verbaast me wel. Ik neem aan dat er nog andere dingen spelen, waardoor jijzelf niet in de stress gestort bent. Voor een buitenstaander is dat niet goed te beoordelen.

Ik kan me voorstellen dat het voor jullie niet duidelijk is dat er zo'n verschil zit in jullie beoordelingen. Het is lastig hier via deze weg iets over te zeggen. Elke situatie is weer anders natuurlijk en we kunnen niet in jouw dossier kijken om na te gaan waarom jij direct de beoordeling geen arbeidsvermogen kreeg, ondanks je vrijwilligerswerk. Als je hier duidelijkheid over wilt, dan zou ik als ik jou was even bellen met onze klantenservice op 0900-9294.

JJJ en Ellen, hartelijk dank voor jullie reactie!

Graag gedaan Andra!


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!