Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Saraya en Mariska. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Participatiewet > Overgang van sociale werkvoorziening naar banenafspraak grote bende en grote mislukking
Participatiewet
Overgang van sociale werkvoorziening naar banenafspraak grote bende en grote mislukking
jan
2825312

Wie is de programma manager voor de overgang van de sociale werkvoorziening naar banen in private en publieke sector?

Het is nu één grote bende. Veel te weinig werk bij beschut werk op de sociale werkvoorziening. Alleen de winstgevende onderdelen gaan over van de sociale werkvoorziening naar de gemeente en de rest blijft bij de sociale werkvoorziening. De grote druk die op mensen wordt gezet om aan het werk te gaan dat het zelfs tot verslechtering van hun gezondheid leidt. Draaideur banen bij de banenafspraak, waarbij ook nog gesjoemeld is om de cijfers van de banenafspraak op te poetsen. Lage loonwaaarden ver onder het minimum loon. Bepaling loonwaarde subjectief en resultaat van onderhandeling met werkgever en grote bandbreedte. Veel mensen die geen werk meer hebben. Weinig werk dat past bij waar je passie ligt, wat je in het leven belangrijk vindt en bij je mogelijkheden. Jonge mensen die thuis bij hun ouders moeten blijven wonen. Mensen die onder het sociaal minimum leven. Veel foute beoordelingen op arbeidsvermogen. Incapabele re-integratie jobcoaches en externe en interne jobcoaches. Bij samenloop van uitkeringen bij de ene wel arbeidsvermogen en bij de andere niet. Schommelend inkomen, veel onzekerheid en schulden door de terugbetalingen met soms thuis- of dakloosheid tot gevolg.
Nu gaat het economisch goed, maar de crisis heeft geleerd dat er harde bezuinigingsmaatregelen worden genomen als het minder gaat, dit is nu nergens ondervangen en bij een volgende crisis zal het er slecht uitzien voor de mensen met een Wajong of afstand van de arbeidsmarkt.

Hoe ver wil je gaan voordat wordt toegeven dat het een grote mislukking is?

Pagina's

quote:

In het originele topic schreef jan:

Nu gaat het economisch goed, maar de crisis heeft geleerd dat er harde bezuinigingsmaatregelen worden genomen als het minder gaat, dit is nu nergens ondervangen en bij een volgende crisis zal het er slecht uitzien voor de mensen met een Wajong of afstand van de arbeidsmarkt.

Hoe slecht zal het dan uitzien voor deze mensen wanneer het weer slecht gaat met de economie en het kabinet weer moet bezuinigen en lasten verhogen? Moet ik daarbij dan niet alleen maar aan kortingen op uitkeringen en toeslagen, en hogere eigen bijdrages in de zorg denken, maar ook aan gedwongen tewerkstellingen in werkkampen en fabrieken zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Arbeitseinsatz?

Ik vind vooral dat alles erdoor vertraagd loopt, en ik snap eigenlijk niet zo goed, waarom er nog steeds niks in Dorpen gerealiseerd word of kan worden

En ik vind dat het slimmer en makkelijker zou gaan, als men inderdaad geen eens een sollicitatiegesprek of andere dingen in hoeft te gaan, Stichting Mee bekijkt dit idee met andere organisaties in samenwerking, en willen dat dit misschien zelfs wel door heel Nederland gerealiseerd gaat worden, dit zou fijn wezen, zou voor mij een hoop oplossen, en een hoop stress en paniek wegnemen

Nu ook weer heb ik aanvullende uitkering aangevraagd op de 10e mei gezet (datum dat we het huurhuis kregen) maar toch loopt alles direct weer raar, tja als ik dat kon weten, had ik de aanvullende Bijstand wel op 1 juni gezet, echt krom allemaal, en het komt ook op deels naam van mijn man, die Wajong heeft, dat vind ik het domste nog aan Nederland, en dan zeggen hij hoeft niet mee? Nee maar zou logisch zijn als die wel meegaat qua afspraak tja

Ik had nu al direct een Vacature gezien, ja die zou ik aan kunnen, en is qua uren en salaris vermoed ik zelfs in zoverre voldoende, dat heel de Bijstand misschien niet eens nodig is, ja dan ten tijde van proeftijd ja, maar daarna niet meer bijvoorbeeld (minstens niet voor een half jaar)

Maar goed je kunt direct raden, nee je moet eerst per se of een Basistraining of een Werk/Diagnose Training doorlopen, pfff vertraagt toch eerder alles, dan dat je mensen direct aan het werk neerzet?

Dat snap ik er niet aan, behalve meer dan: Ambtenaar aan het werk kunnen behouden wellicht?

Er zou geen ruimte meer moeten zijn voor de werkgever om de frauderen met de loonwaarde of mate van de arbeidsbeperking, zoals in mijn geval.

Een onafhankelijke arts, die dan ook echt onafhankelijk is (en niet zonder nadenken met de werkgever meegaat omdat die eerder aan zijn inkomen denkt dan dat van de persoon in kwestie) zou het arbeidsvermogen moeten beoordelen.

Het is een grote schande bij het UWV. Het laat zich frauderen en heeft corrupte neigingen. Voor Tamara van Ark is er werk aan de winkel. Ik hoop niet dat zij zich beperkt tot mooie woorden, waarbij concrete stappen pas kunnen worden genomen, nadat ik pensioengerechtigd ben.

Over verzekeringsartsen staat heeeel het internet vol!

Ik zit nu in de ziektewet, en ja, ik had moeten inzien dat ik me gewoon vanuit de WW ziek had moeten melden omdat het al heel lang niet meer ging, maar ik wilde ook "gewoon" kunnen werken en meedoen in de maatschappij. In plaats daarvan wilde ik het graag nogmaals proberen en na 4 dagen viel ik al uit. Grootste FAAL die ik kon maken. Lekker beschamend ook. Werkgever bleek eigenrisico-drager en natuurlijk waren ze not pleased.

Heeft de werkgever dus serieus aan de arbo-arts gevraagd me direct maar weer beter te verklaren! Dat zei hij, letterlijk. Terwijl hij natuurlijk ook zn bedenkingen over me had (4 dagen en al ziek? Lijkt wel een truucje)

De arts heeft me aangehoord en niet beter gemeld gelukkig. Maar het zegt wel over hoe een werkgever bepaald over het lot, anders zouden ze het immers geeneens durven vragen! Nee, ze denken wie betaald bepaald en in veel gevallen zal dit ook zo zijn. Internet staat er vol van

Ik heb die ervaring ook. Mogelijk dat er ook soms angst meespeelt bij artsen die al heel lang voor een werkgever werken, als arboarts een contract hebben.

quote:

Op 6 mei 2019 schreef D. Mast het volgende:

Hoe slecht zal het dan uitzien voor deze mensen wanneer het weer slecht gaat met de economie en het kabinet weer moet bezuinigen en lasten verhogen? Moet ik daarbij dan niet alleen maar aan kortingen op uitkeringen en toeslagen, en hogere eigen bijdrages in de zorg denken, maar ook aan gedwongen tewerkstellingen in werkkampen en fabrieken zoals tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Arbeitseinsatz?

Ik denk niet dat zo een situatie op Europees niveau ooit zou kunnen gebeuren. Sterker nog ik vermoed dat er voorlopig niet meer bezuinigt zal worden op de Wajong, omdat de Wajong voor een groot gedeelte al is uitgekleed en is versoberd. Verder lijkt op dit moment zelfs de toegang tot de Wajong zeer beperkt. Ik geloof dan ook niet dat een gedwongen te-werk-stelling zal gaan plaats vinden. Ook omdat er naast Noord-Korea er gewoon bijna geen landen op de wereld zijn die dergelijke vormen van dwangarbeid faciliteren, tenzij je in Amerika woont en je een misdrijf begaat.

Laatst gewijzigd op: 12 juli 2019 18:36

Ieder(in), Banenafspraak steeds meer papieren werkelijkheid
https://iederin.nl/nieuws/18549/banenafspraak-steeds-meer-papieren-werke...

FNV, Politici: nog even opletten graag. Er is een kwetsbare groep in het gedrang
https://joop.bnnvara.nl/opinies/politici-nog-even-opletten-graag-er-is-e...

Directeur Sociale werkvoorziening gaat elke maand op crematie of begrafenis van werknemer in actieve dienst. Oorzaak is deels door een ernstige ziekte, deels kun je de vraag stellen of het komt door het leefpatroon van de mensen.

SOARCH OER DE TAKOMST: Caparis zet in op preventie.
https://www.youtube.com/watch?v=JMBCUljQX8Y&feature=emb_logo

Drempels worden weggenomen om beter te bewegen en beter te slapen en beter te eten.

Met een sensor op het hoofd meten van hersenactiviteit, hartslag en ademhaling tijdens de slaap om wekmoment te bepalen en de hoeveelheid benodigde rust op een dag met meetsysteem Dreem.
https://www.omropfryslan.nl/nieuws/921674-stefan-van-der-pal-al-slapend-...

Pagina's


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!