Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Beoordeling van je arbeidsvermogen
oude WAO, terugval
Fairtje
15704

Hoi,
Ik ben geen Wajonger, maar een WAO-er en ik hoop écht dat iemand mij iets verder kan helpen.

Ik heb op mijn 25e in '98 acute leukemie + 2 herseninfarcten gehad. Daarom in 1999 volledig afgekeurd. September 2004 op dossier (zonder oproep) de 5-jr herbeoordeling gehad en weer volledig AO. Daarna niet meer opgeroepen dus in nov 2005 ben ik zelf gaan bellen met UWV met de vraag of ik een nieuwe keuring kon krijgen, want wilde graag weer iets doen ipv alleen maar mijn hand ophouden en thuis zitten op jonge leeftijd. Wist natuurlijk niet wat er mogelijk was ivm de blijvende beperkingen, maar toch: de enige manier om daar achter te komen was door te proberen.
Januari 2006 afspraak bij verzekeringsgeneeskundige UWV én ook gesprek met de arbeidsdeskundige. Helaas weer volledig afgekeurd..., maar....ik mocht wel mijn eigen reïntegratietraject gaan starten (toen ik ziek werd was ik nl. zelf werkzaam als consulente bij het Arbeidsbureau dus redelijk op de hoogte hoe terugkeer naar arbeidsmarkt middels reïntegratie opgezet kan worden) en ben in nov 2006 weer voorzichtig begonnen met werk voor 5u/wk. Verdiensten waren niet voldoende om in lagere AO klasse terecht te komen. Uiteindelijk in aug 2007 is het mij gelukt om van het stempel 'volledig afgekeurd' af te komen doordat ik én 13 uur werkte inmiddels én ik mijn baas om een euro loonsverhoging had gevraagd. Werd in klasse 65-80% geplaatst. Nu, bijna 10 jaar later en inmiddels 12u/wk aan het werken maar sinds nov 2016 uitgevallen, merk ik dat mijn beperkingen zwaarder worden en wil ik minder uur gaan werken omdat ik het niet meer red. Als ik mijn bruto loon dan bereken en wegzet t.o het maatmanloon (de formule: maatmanloon - bruto loon:maatmanloon x 100) kom ik uit op zo'n ruim 81%. Betekent dit dat ik opnieuw beoordeeld ga worden en in de AO klasse 80-100% terecht kom of zijn de regels etc. ten opzichte van 2007 veranderd? Ik wil nl. wel voor zolang ik kan een paar uur blijven werken om onderdeel van de maatschappij uit te blijven maken, alleen zal ik niet aan mijn restverdiencapaciteit (die nu is vastgesteld volgens het ABP op
€ 6933/jr) kunnen voldoen. Hoe gaat dit nu verder in zijn werk, ik snap het inmiddels allemaal niet helemaal meer.

Wat een nare situatie voor je! Jammer goenoeg kunnen we je hier niet helpen met je vraag. Dit forum is bedoeld voor mensen met een Wajong-uitkering. Er is afgesproken dat we hier geen vragen over andere uitkeringen beantwoorden waardoor we je hier niet met je vraag kunnen helpen, sorry. Als je je vraag toch aan UWV Webcare wilt stellen, dan kan dat op andere fora zoals lotgenotenforum.nl of zwangerschapspagina.nl. Je kan je vraag ook op de UWV Facebook pagina stellen of op Twitter @UWV_Webcare. Bellen met de klantenservice op 0900-9294 kan natuurlijk ook, daar helpen we je graag verder.

Laatst gewijzigd op: 27 februari 2017 19:51

Beste Ellen,

Ah oké, mijn excuses. In ieder geval bedankt voor de reactie. Ik zal zoeken op andere fora om mijn vraag te stellen.

Laatst gewijzigd op: 27 februari 2017 20:09

Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!