Naar hoofdinhoud

Praat mee op het Wajong-forum

Op dit forum kunnen Wajongers hun ervaringen met elkaar delen. Discussieer mee over onderwerpen die je bezighouden en stel je algemene vragen over je Wajong-uitkering.

De meest recente, actieve discussie staat bovenaan.

Moderators op dit forum zijn Eva en Dirk-Jan. Zij begeleiden de discussies namens UWV.

Het UWV Webcareteam beantwoordt algemene vragen over je uitkering.

Forum: Opleiding en re-integratie > Opnieuw een opleiding volgen
Opleiding en re-integratie
Opnieuw een opleiding volgen
Riverdance2015
10366

Hallo,

Ik heb sinds 2012 een Wajong uitkering.
In 2015 heb ik een MBO opleiding bij Scheidegger vergoed gekregen. Ik heb deze echter niet kunnen afronden, door een samenloop van omstandigheden. Helaas is mij toen ook iets in de richting van dat ik dan niet meer in aanmerking zou komen voor een vergoeding voor een toekomstige opleiding verteld.

Nou zou ik echter tzt een opleiding bij het REA College willen volgen. Dit is geen reguliere MBO of HBO opleiding, maar meer een beroepsopleiding op maat. Het duurt nog even voordat ik deze stap wil maken, maar het gunt wel perspectief. Nou vroeg ik mij echter alleen af of ik hier überhaupt wel voor in aanmerking zou komen, aangezien de financiering hiervan puur vanuit het UWV gebeurt.

Is er onderhand iets veranderd in de regeling, of bestaat er misschien een ander potje voor opleidingen zoals deze?

Ik vraag het bewust hier omdat ik mijn contactpersoon bij het UWV de vraag niet durf te stellen--Ik ben bang dat ze dan de druk gaan opvoeren of verwachtingen van mij krijgen die ik (nog) niet kan waarmaken.

Mvg,
.

Hallo Riverdance2015,

Of je ondersteuning vanuit UWV kunt krijgen is onder andere afhankelijk van of je wel- of geen arbeidsvermogen hebt.

Heb je wel arbeidsvermogen dan is de arbeidsdeskundige de persoon die kijkt naar de mogelijkheden voor ondersteuning bij re-integratie.

Om te kijken wat de mogelijkheden zijn, kun je het beste even contact opnemen met het klantencontactcentrum. https://www.uwv.nl/particulieren/klantenservice/index.aspx

 

We kunnen dan alvast met je meekijken naar de opties.

 Met vriendelijke groet,

Janet

UWV Webcare

Laatst gewijzigd op: 03 december 2020 16:19

Wat ik wel weet, is dat je alleen een vergoeding voor het Rea College kunt krijgen, als je niet in staat bent om regulier onderwijs te volgen.

Weet niet wat handig is in jouw situatie. Er zijn op zich ook fondsen die een opleiding kunnen vergoeden. Weet niet of dat bij deze school ook kan. Fondsen zijn met name voor vrouwen. Zie Fondsenboek.

Thanks for your sharing,It's useful for me
https://www.thearticlesreview.com


Staat je onderwerp er niet tussen? Start dan je eigen discussie!